Cultura i Pantalles
La imitació de la marededeu del Rocío a l''Està Passant' de TV3
Foto: La imitació de la marededeu del Rocío a l''Està Passant' de TV3 | TV3
TV3

Amnistia Internacional demana aturar el judici sobre el gag de la Verge del Rocío

Temps de lectura: 2 minuts
La imitació de la marededeu del Rocío a l''Està Passant' de TV3
Foto: La imitació de la marededeu del Rocío a l''Està Passant' de TV3 | TV3

Amnistia Internacional ha reclamat a la justícia que s'aturi el procés judicial contra el programa 'Està passant' de TV3 pel gag de la Verge del Rocío.

Per què és important? El gag de la Virgen del Rocío es va convertir en una polèmica d'àmbit nacional durant la Setmana Santa. Una paròdia que Judit Martín va protagonitzar vestint-se de verge, parlant amb accent andalús i rient-se dels costums i folklore típic de les processions.

Què en sabem? En un fil a Twitter, Amnistia ha exigit a l'Estat eliminar del Codi Penal els articles que atempten "greument" contra la llibertat d'expressió. 

  • En el mateix fil, han apuntat que els estats han de revocar les lleis que prohibeixen la blasfèmia i argumenta que protegir conceptes abstractes, com els sentiments religiosos, no és prou motiu per restringir la llibertat d'expressió.
  • Amnistia també fa referència al fet que el Codi Penal ha permès condemnes a artistes i activistes per les seves cançons, delictes d'enaltiment del terrorisme i injúries a la corona.
  • "Hi ha iniciatives legislatives aturades des de fa temps que s'han de reprendre per modificar i eliminar del Codi Penal els articles que atempten greument contra la llibertat d'expressió".

D'on venim? Aquest dimecres la jutgessa que va admetre a tràmit la querella del grup ultracatòlic Abogados Cristianos ha citat com imputats el pròxim 27 d'octubre els presentadors i humoristes, Judit Martín, Toni Soler i Jair Domínquez pel gag.

  • Els dos presentadors del 'Està Passant' i la humorista que va parodiar la verge hauran de comparèixer en seu judicial com investigats per un suposat delicte contra la Constitució, un tipus penal que està inclòs l'escarni als sentiments religiosos, denunciats per l'associació ultracatòlica.

Les reaccions: Després de saber-se la notícia, l'humorista Jair Domíngues va publicar una resposta a Twitter en què deia que l'haurien de dur a declarar perquè "no penso gastar benzina".

  • El presentador del programa, Toni Soler, també va ironitzar sobre la notícia de la imputació: "Fatal perquè cau en divendres i tinc pilates a aquella hora. Jo encara, però la Verge del Rocío és molt seva i apareix quan vol".

Etiquetes: TV3 Tribunals