Cultura i Pantalles
Antonio Gala
Foto: Antonio Gala | Europa Press
Cultura

Mor el poeta i autor Antonio Gala, conegut per novel·les com "La pasión turca"

Temps de lectura: 1 minut
Antonio Gala
Foto: Antonio Gala | Europa Press

L'escriptor de poesia, teatre i novel·la, Antonio Gala, ha mort aquest diumenge 28 de maig als 92 anys. Era conegut per la seva llarga trajectòria professional en periodisme, teatre, poesia i novel·la.

Per què és important? Va ser un gran autor, reconegut amb el Premi Planeta l'any 1990 per la novel·la "El manuscrito carmesí" amb què es van estrenar en el text narratiu.

Qui era? Gala va néixer l'any 1930 a Ciudad Real, però sempre es va sentir cordovès, on va viure la major part de la seva vida i on va desenvolupar la seva obra.

  • Va ser un estudiant brillant que va adquirir tres llicenciatures: Ciències Polítiques i Filosofia, Dret i Econòmiques. Va ser monjo abans de convertir-se en un dels autors espanyols més lloats.
  • Després d'anys dedicant-se al teatre i la poesia va fer un gir de guió escrivint novel·les, la primera de les quals el va portar a guanyar un Premi Planeta.
  • A partir d'aleshores, va continuar amb la narrativa publicant grans títols com: "La pasión turca", "El pedestal de las estatuas" y "Los papeles de agua".

Premis: Va guanyar diversos premis al llarg de la seva carrera com ara el Premi Nacional de Literatura, el Premi de l'Espectador i el Premi de la Crítica. També el Premi Quijote d'Or i el Premi Nacional de Guions, entre d'altres.

En detall: La vetlla s'instal·larà al saló d'actes de la Fundació Antonio Gala i romandrà oberta des de les 10 h fins a les 17 h del dilluns 29 de maig.