Cultura i Pantalles
Cartell de la saga de Harry Potter
Foto: Cartell de la saga de Harry Potter | Twitter
Llengua

La saga completa de Harry Potter, en català a HBO

Temps de lectura: 2 minuts
Cartell de la saga de Harry Potter
Foto: Cartell de la saga de Harry Potter | Twitter

Harry Potter ja es pot mirar en català a HBO. La plataforma ha penjat el doblatge i els subtítols en català de tota la saga i també s'afegeixen als tres films de la preqüela 'Bèsties fantàstiques', que ja es podien veure en català.

Per què és important? És el primer cop que una plataforma ofereix al seu catàleg tota la saga sencera en català.

Què en sabem? És un dels resultats entre l'acord que el Departament de Cultura i la CCMA van anunciar perquè les plataformes de televisió a la carta incorporin els doblatges en català ja existents, però que fins ara no tenien disponibles.

  • L'anunci també comporta la incorporació de centenars de títols en català a les plataformes, principalment a HBO Max, Netflix, Filmin, Amazon Prime Video i Movistar Plus+.
  • Els doblatges que s’incorporaran a les plataformes són aquells que ha fet TV3 al llarg de la seva història i que ja s’han vist per antena.

D'on venim? Fins ara HBO Max comptava amb una desena de produccions en català i, fruit dels contactes del Govern, ja ha incorporat 43 treballs.

  • Pel que fa a Netflix, des de l’acord el març de 2022, ja ha doblat i subtitulat 127 títols propis al català. Amb l’acord amb la CCMA esperen que en les properes setmanes puguin oferir una trentena més de títols en català.

Què esperar? Cultura també treballa perquè puguin comptar amb la feina feta per la CCMA plataformes com Amazon Prime Vídeo, Movistar Plus+, Filmin i Disney+. Segons han indicat, Prime Vídeo ja dobla pel·lícules i sèries en català com és el cas de ‘Jack Ryan’, ‘The Boys’ o ‘El senyor dels anells: els anells de poder’.

A més: HBO també ha donat bones notícies als fans de Harry Potter. Fa uns mesos va anunciar que la saga tindrà una sèrie adaptada de fins a set temporades, una per cada un dels llibres que va escriure l'escriptora J.K. Rowling.