Cultura i Pantalles
Foto: The Tyets | ACN

El grup català de qui tothom parla i que ha superat el milió d'oients a Spotify

Temps de lectura: 2 minuts
Foto: The Tyets | ACN

És el grup català més escoltat del moment i ho demostren els més d'un milió d'oients al mes a Spotify. Són The Tyets i han aconseguit un èxit aclaparador amb el seu nou àlbum 'Èpic Solete' (Luup Records). Són el primer grup català en aconseguir aquestes xifres d'usuaris i reproduccions.

Per què és important? El grup mataroní està assolint aquest rècord gràcies, sobretot al seu tema 'Coti x Coti' que ha revolucionat la sardana aconseguint, fins i tot, que es balli a les discoteques.

Què en sabem? La cançó 'Coti x Coti' fusiona reggaeton i sardana, i el món sardanista ha celebrat amb entusiasme la creació que ha recuperat i tornat a posar de moda el ball tradicional català.

  • De fet, el tema va ser adaptada com a sardana, arranjada pel compositor Xavier Ventosa.

En dades: El ja popular tema, 'Coti x Coti', ha superat els 7,5 milions de reproduccions.

  • El tema titulat ‘De l’1 al què’ tenen més de 4,5 milions de reproduccions a Spotify.
  • I ‘Bailoteo’ té més de 3,6 milions de reproduccions.

Què han dit? Els The Tyets han fet una piulada celebrant la notícia. Deien: “1.000.000 d'oients mensuals penya”.

Les proves de l'èxit: 'Coti x Coti' no només està triomfant a Catalunya, sinó que s'escolta també arreu de l'estat espanyol.

  • Entre els moments mítics que han viscut els membres de The Tyets gràcies a l'èxit de l'últim àlbum hi ha la ballada massiva, amb inestimable ajuda dels aficionats a les grades, al bell mig del Camp Nou.
  • També es va fer una  ballada al pla de la Catedral de Barcelona, amb la participació de 400 alumnes i la interpretació de la cobla Sant Jordi-Ciutat de Barcelona.