Cultura i Pantalles
Jesús Vázquez en un clip de la docusèrie.
Foto: Jesús Vázquez en un clip de la docusèrie. | TikTok
Sèries

El colpidor testimoni de Jesús Vázquez al documental sobre el Cas Arny d'HBO Max

Temps de lectura: 2 minuts
Jesús Vázquez en un clip de la docusèrie.
Foto: Jesús Vázquez en un clip de la docusèrie. | TikTok

La plataforma HBO Max ha estrenat la docusèrie 'Arny, historia de una infamia' sobre el cas que als anys 90 va sacsejar les vides de 49 persones, entre ells famosos com Jesús Vázquez, Jorge Cadaval i Javier Gurruchaga, que van ser acusades falsament de ser part d'una xarxa de prostitució de menors en un pub de Sevilla: L'Arny.

Què és? El cas Arny va tenir lloc l'any 1995 i va ser un espectacle mediàtic del qual tot el país en va formar part i que va ser un judici moral contra el col·lectiu d'homes homosexuals.

  • Una sèrie de testimonis protegits, menors d'edat, van declarar haver mantingut relacions sexuals a canvi de diners amb diversos homes, entre ells els famosos, al pub Arny.
  • Però aquests testimonis van confessar, finalment, que havien mentit a canvi de diners dels mitjans de comunicació, de la policia i de qui els volgués pagar per explicar allò que volguessin escoltar.

Context: En aquells anys l'homosexualitat era legal, però no acceptada socialment i, el cas Arny va ser l'excusa perfecta per descarregar l'homofòbia.

Què ha dit? En el documental que HBO Max ha estrenat sobre el cas, hi apareixen testimonis de primera mà de la trama, entre ells, el famosíssim presentador televisiu Jesús Vázquez que dona un colpidor, cru i sincer testimoni del dolor, el trauma i el mal que va fer aquella farsa a la seva vida, la de la seva família i a la seva carrera professional.

  • "Va convertir el meu món en un malson", comença, "he fet un exercici per oblidar el que va passar", continua.
  • "Tinc moltes llacunes a la memòria sobre aquella època" una conseqüència d'haver viscut una situació traumàtica.
  • Parla també de com va viure els fets la seva mare que va morir quan encara no se sabia tota la veritat.
  • També de com es va sentir davant la jutge: "Em va mirar amb una mirada freda, buida" i instructora del cas que va conduir un procés ple d'irregularitats.

@hbomaxes No te pierdas #ArnyHistoriaDeUnaInfamia ♬ sonido original - HBO Max España

@docu.pelis Jesús Vazquez revive su dolorosa implicación en este escándalo | Arny, historia de una infamia #casoarny #casoreal #famosostiktok #casocerrado #años90 #historiadeespaña🇪🇦 ♬ sonido original - blakan

Etiquetes: Televisió Sèries