Cultura i Pantalles
L'artista Rodrigo Cuevas
Foto: L'artista Rodrigo Cuevas | EFE
Cultura

Rodrigo Cuevas rep el Premi Nacional de les Músiques Actuals 2023 del Ministeri de Cultura

Temps de lectura: 2 minuts
L'artista Rodrigo Cuevas
Foto: L'artista Rodrigo Cuevas | EFE

L’artista mutidisciplinar Rodrigo Cuevas ha rebut el Premi Nacional de les Músiques Actuals 2023 concedit pel Ministeri de Cultura.

Què en sabem? Cantant, compositor, acordionista i percussionista va cursar estudis al Conservatori d’Oviedo i a l’ESMUC. Es va interessar per les músiques del món i en les disciplines del cabaret i el circ.

  • El 2012 va publicar el seu primer àlbum en solitari ‘Yo soy la manga’, amb fusió de música electrònica i tradicional. El 2016 va publicar l’EP ‘Prince of Verdiciu’, un punt d’inflexió a la seva carrera’ i el 2017 l’EP tribut a l’artista asturià Tino Casal.
  • En arts escèniques, va fer gira per tot l’Estat amb diversos espectacles i una de les propostes destacades de la trajectòria va ser ‘Trópico de Covadonga’, un cançoner popular contemporani que va consolidar el seu particular estil.

D'on venim? Ha rebut reconeixements com ara el Premi a Millor Àlbum de Músiques del Món; el premi a Millor Artista Emergent dels premis MIN.

  • El 2021 va rebre el Premi Ull Crític i el 2022 el Premi Arcoíris del Ministeri d’Igualtat.
  • El premi d'aquest 2023 és de 30.000 euros.

A més, fa diverses setmanes va publicar el seu tercer disc ‘Manual de Romería’, estrenat conjuntament amb un espectacle.

Què han dit? En un comunicat, el Ministeri de Cultura ha explicat que el jurat l’ha escollit “per la singularitat de la seva obra amb una proposta transcendent que uneix música tradicional folklòrica i música popular contemporània”.

  • També ha reconegut que l’artista format a l’Escola Superior de Música de Catalunya de Barcelona (ESMUC) ofereix un projecte artístic amb un “fort compromís per la diversitat” i la “intensitat de la seva música en directe i el seu imaginari summament personal”.
Etiquetes: Cultura Música