Economies
Foto: | Gustavo Valiente / Europa Press
Consell de Ministres

L'Estat destina 500 milions a la gestió intel·ligent de la il·luminació de carreteres

Foto: | Gustavo Valiente / Europa Press

El govern espanyol ha aprovat al Consell de Ministres destinar "més de 500 milions d'euros" a reduir a la meitat la despesa energètica de la xarxa de carreteres de l'Estat.

Per què és important? Segons el Ministeri de Transports, aquesta reducció "no comprometrà la seguretat de la xarxa".

Què sabem? Entre les actuacions que està previst fer hi ha l'aplicació de l'ús de tecnologia LED, la gestió intel·ligent de la il·luminació i la instal·lació de plaques solars.

  • Segons el ministeri aquestes actuacions generaran més de 7.500 llocs de treball.

Què diuen? La ministra de Transports, Raquel Sánchez, ha dit que algunes actuacions ja s'estan duent a terme i d'altres finalitzaran entre 2026 i 2028.

  • "És una estratègia ambiciosa", ha dit, i ha explicat que ara per ara la xarxa de carreteres consumeix 145 milions de quilowatts l'hora l'any, el que equival a 30 milions d'euros anuals.

A la pràctica: Les mesures volen reduir les emissions de CO2 en 76.000 tones l'any, l'equivalent al que generen 65.000 llars i 30.000 vehicles.

Al detall: El Consell de Ministres també ha aprovat l'adjudicació de 18 milions d'euros per ajudar autònoms i pimes del sector del transport de viatgers i de mercaderies per carretera a modernitzar la seva activitat. 

  • Els ajuts busquen incrementar l’eficiència de les empreses a través de la digitalització, la sostenibilitat, la connectivitat, la renovació de sistemes i la introducció de noves tecnologies.
  • Al conjunt de l’Estat, el govern espanyol ha distribuït un total de 110 milions d’euros.
Categoria: Economies
Etiqueta: Raquel Sánchez