Economies
Foto: | Laura Guerrero / Ajuntament de Barcelona
'Start up'

La nova llei de les 'start up' proposa "visats ràpids" igual que Portugal

Foto: | Laura Guerrero / Ajuntament de Barcelona

La nova llei de les 'start up' que prepara el govern espanyol i que ha aprovat aquest dijous el Congrés, preveu establir unes "passarel·les ràpides" perquè els coneguts com a "nòmades digitals" puguin accedir a visats de manera ràpida i fàcil.

Situació actual: El món de les 'start up' comptarà amb un marc regulador específic un cop el Congrés de Diputats.

Què sabem? La secretària d'estat de Digitalització i Intel·ligència Artificial, Carme Artigas, ha explicat que aquests permisos tindrien una durada d'un any i posarien a Espanya al nivell de Portugal en aquesta matèria.

  • "Minimitzarà els processos burocràtics i ens igualarà a Portugal, posant-nos al capdavant d'Europa", ha afirmat Artigas.

En detall: La nova llei de les 'start up' inclou modificacions com la creació d'una finestreta única per a la certificació d'empreses innovadores com a empreses emergents espanyoles.

  • També planteja una reducció tributària en l'impost de societats durant un màxim de quatre anys.
  • La denominada llei també inclou facilitats per a l'obtenció del visat i la residència a treballadors altament qualificats en empreses tecnològiques de nova creació.

A partir d'ara. Artigas no ha especificat com de ràpid s'aconseguirà aquest visat i ha detallat que s'està negociant amb el Ministeri d'Assumptes Exteriors.

Categoria: Economies
Etiqueta: Start-ups