Economies
L'aeroport del Prat, en una imatge d'arxiu
Foto: L'aeroport del Prat, en una imatge d'arxiu | Lorena Sopêna / Europa Press
Aeroport del Prat

Foment vol doblar els vols internacionals i sumar 5 milions de passatgers

L'aeroport del Prat, en una imatge d'arxiu
Foto: L'aeroport del Prat, en una imatge d'arxiu | Lorena Sopêna / Europa Press

Foment del Treball aposta perquè l'aeroport de Josep Tarradellas Barcelona - El Prat augmenti el número de vols que opera per sumar 5 milions de passatgers.

Per què és important? Una proposta que arriba tot just quan ERC torna a parlar de l'ampliació de l'aeroport un any després. De fet, en una entrevista a Principal, Ernest Maragall ha instat al Govern a tenir "un lideratge clar".

Al detall: L'aposta de la patronal catalana passa per ampliar l'aeroport i doblar el número de vols internacionals, amb vols directes a les principals ciutats dels EUA, Sud-Amèrica, la Xina, l'Índia i el Japó.

Què diuen? El president de Foment, Josep Sánchez Llibre, ha dit en la jornada 'Els aeroports del futur' al campus de l'IESE Barcelona...

  • "Cal passar de 35 a 70 vols de llarg radi i donar servei als 5 milions de passatgers que anualment s'han de desplaçar a altres aeroports per assolir la seva destinació, així com a la inversa".
  • "Amb més vols directes augmenten els visitants potencials i s'atreu talent i inversió".
  • "Entenem que cal articular un consens clar davant l'aeroport de Barcelona, que posi llum i estimi els costos i els beneficis de la seva ampliació, i que també posi de manifest què significa no fer-ho".
  • Llibre ha carregat contra "la miopia" de determinades formacions polítiques que "s'escuden en el decreixement com a solució". 

En xifres: L'aeroport de Barcelona va tancar el 2019 amb 6,2 milions de passatgers intercontinentals, una xifra que s'ha vist dràsticament reduïda per la pandèmia fins als 1,1 milions el 2020 i els 1,3 milions el 2021.

  • En aquests 10 mesos del 2022, l'aeroport de Barcelona torna recuperar-se i ja acumula 3,7 milions de passatgers intercontinentals. 

Per acabar: La mateixa patronal catalana ha creat recentment una Comissió per a l'Ampliació de l'Aeroport de Barcelona. L'objectiu es convèncer ciutadania i institucions per engegar el projecte. Publicarà les seves conclusions el juny del 2013.

Categoria: Economies
Etiqueta: Aeroports