Economies
Antonio Garamendi
Foto: Antonio Garamendi | ACN
CEOE

Antonio Garamendi arrasa a les eleccions de la patronal espanyola

Antonio Garamendi
Foto: Antonio Garamendi | ACN

L'actual president de la CEOE, Antonio Garamendi, ha guanyat les eleccions a la presidència de la patronal espanyola celebrades aquest dimecres amb el 83% dels vots.

Per què és important? Amb aquests resultats, l'empresari basc a revalidat el càrrec quatre anys més.

  • Així doncs, serà també el seu darrer mandat, ja que els Estatuts de la patronal limiten a dos mandats el temps en què una persona pot estar a la presidència.

Què sabem? L'empresari ha obtingut 534 vots dels 643 emesos.

  • L'única competidora de Garamendi, la vicepresidenta de Foment del Treball, Virginia Guinda, només ha obtingut el 13,5% dels suports, 87 vots.

Al detall: L'empresària catalana va presentar la seva candidatura avalada per la patronal catalana fa vint dies amb l'objectiu d'impulsar una CEOE "més participativa" amb més pes dels territoris i dels diferents sectors.

  • Garamendi disposava del suport de la resta de patronals territorials, excepte de Catalunya, i també afirmava tenir lligats els vots de les grans organitzacions.

Què diu? El president de la CEOE ha reivindicat la feina feta els últims anys i els 14 acords tripartits que ha tancat amb els sindicats i el govern espanyol. "Generen pau social. La millor infraestructura del país és el diàleg", ha defensat, i ha garantit que continuarà amb predisposició de negociar en el marc del diàleg social sense donar xecs en blanc.

  • Garamendi també ha mostrat "preocupació" per les polèmiques de les darreres setmanes del govern espanyol amb "lleis a la carta" o normes que manquen de "qualitat" amb "situacions totalment rocambolesques". 

Què esperar? En els pròxims dies es convocarà a la Junta Directiva de la patronal per fer el nomenament dels vicepresidents i dels vocals del Comitè Executiu.

  • Aquest serà el segon mandat de Garamendi, però també l'últim, ja que la presidència està limitada a dos mandats.

Qui és? Garamendi va néixer en 1958 a Getxo, Vizkaya, i és llicenciat en Dret, empresari i exconseller de la Xarxa Elèctrica Espanyola.

  • També ha estat conseller delegat de Bankoa, president del Grup Negocis, conseller de Babcock & Wilcox i president de la patronal de joves empresaris, entre d'altres.
  • L'empresari es manté com el cinquè president de la CEOE des de la seva fundació el 1977.
Categoria: Economies
Etiquetes: Eleccions Economia