Economies
Economia

El 45% dels joves cobra menys de 1.000 euros al mes

Un 45% dels joves espanyols cobren menys de 1.000 euros al mes, un percentatge que no para de créixer com també ho fa la xifra de joves a l'atur. 

Per què és important? La crisi econòmica derivada de la pandèmia i la inflació actual per la Guerra d'Ucraïna han repercutit especialment en els joves. Així ho demostren les dades de nòmines de CaixaBank, que ha publicat un informe recollit pel diari El Mundo.

La situació actual: Des de 2019 entre un 6 i un 8% dels joves ha trobat feina, però la majoria amb un salari molt precari.

  • Un 45% dels joves entre 16 i 29 anys que treballen, cobren menys de 1.000 euros al mes.
  • La bretxa salarial entre joves és més estreta que entre adults. Un 16% dels homes cobren més de 2000 euros al mes, i en el cas de les dones és un 15,5%.

A més, la bretxa salarial entre joves treballadors i els més veterans és cada vegada més àmplia.

  • La falta d'equitat intergeneracional no només afecta les perspectives vitals dels joves, sinó que també ho fa de cara a sustentar l'economia de l'estat, el sistema de pensions, etc.
  • Segons les dades dels Índexs de Progrés i Benestar (IPB) que realitza la Cambra de Comerç de Barcelona trimestralment, la quantitat de joves que estarà al mercat laboral en 10 anys serà molt menor a la de gent que es jubilarà.

Context: Les complicacions derivades d'aquesta precarietat laboral són diverses, com ara, la dificultat per accedir a l'habitatge. 

  • El creixement del preu del lloguer és més ràpid que el del salari.
  • Els joves són el grup social que més part del seu salari dediquen a l'habitatge.
  • La inestabilitat laboral dels joves dificulta poder torbar un lloguer assequible i poder-lo mantenir.
Categoria: Economies
Etiquetes: Atur Economia