Economies
Avió de la companyia Ryanair
Foto: Avió de la companyia Ryanair | Clara Margais / Europa Press
Vaga

Inspecció de Treball acusa Ryanair de vulnerar el dret a vaga

Avió de la companyia Ryanair
Foto: Avió de la companyia Ryanair | Clara Margais / Europa Press

El servei d'Inspecció de Treball considera, a través d'un informe, que Ryanair ha vulnerat el dret a vaga dels seus tripulants, que porten des del mes d'agost fent aturades per reclamar millores laborals.

Per què és important? Substituir treballadors quan estan en vaga es considera una pràctica il·legal.

  • "Es pot concloure que, en el cas que ens ocupa s'ha produït vulneració del dret de vaga mitjançant 'esquirolatge extern'", agrega l'informe

Què sabem? Com apunta un informe, la inspecció certifica que l'aerolínia ha substituït treballadors en vaga, una pràctica considerada il·legal.

  • S'han observat infraccions "greus" i "molt greus" a les bases de la companyia a Barcelona i Girona.
  • Segons el sindicat USO i l'Associació de Tripulats de Ryanair, es dona la raó als treballadors de l'empresa.

A més: L'informe apunta que Barcelona és l'únic punt on s'ha comprovat que l'empresa portés treballadors d'altres països per operar en vols afectats per la vaga i situats fora dels serveis mínims.

  • Pel que fa a Girona, s'ha detectat un "abús" en designar, durant el període de vaga, un nombre de treballadors en situació de guàrdia major a l'habitual.

En detall: Inspecció de Treball ha corroborat el que ja va denunciar prèviament el sindicat a les primeres jornades de vaga.

  • Com ara manca d'informació sobre vols programats, abús de la designació de guàrdies o la modificació de serveis mínims entre d'altres.

En xifres: Segons el sindicat, a més de les infraccions observades a Catalunya se n'han detectat a les Balears, Alacant, Màlaga i Madrid.

  • En el cas de les infraccions greus les sancions poden oscil·lar entre els 3.700 i els 7.500 euros. Pel que fa a les molt greus, podrien ser d'entre 120.000 i 225.000 euros.
Categoria: Economies
Etiqueta: Vaga