Economies
La mesura està vigent fins a finals d'any
Foto: La mesura està vigent fins a finals d'any | ACN
Inflació

Caurà el descompte a la benzina l'1 de gener? La Moncloa no ho aclareix

La mesura està vigent fins a finals d'any
Foto: La mesura està vigent fins a finals d'any | ACN

La portaveu del govern espanyol, Isabel Rodríguez, no ha aclarit aquest dilluns –a preguntes dels periodistes- si el seu executiu prorrogarà més enllà del 31 de desembre el descompte de 20 cèntims per litre de benzina.

Per què és important? L'elevada inflació ha fet que el preu dels carburants estigui pels núvols.

  • De fet, a principis d'estiu es van batre els rècords històrics i tant el gasoil com la gasolina costaven més de 2 euros per litre.
  • La mesura està vigent fins a finals d'any i no se sap què passarà després.

Què diu? En roda de premsa a la Moncloa, Rodríguez s'ha limitat a dir que el seu executiu "analitzarà" l'impacte de la mesura, però ha volgut llançar un "missatge de tranquil·litat".

  • "El decret està en vigor fins al 31 de desembre i, per tant, abans del 31 de desembre tindrem les noves respostes a la situació actual".
  • "Els puc garantir que hi haurà un escut de protecció per a les famílies, les empreses, els treballadors, estudiants i la immensa majoria dels espanyols, que és per a qui governem".

Situació actual: El decret de mesures per pal·liar els efectes de la crisi i de la guerra d'Ucraïna estan en vigor fins al 31 de desembre.

  • Ara, el govern espanyol està analitzant l'evolució de cadascuna de les mesures que "han estat positives per a les famílies, treballadors, estudiants i la immensa majoria de la societat".

D'on venim? L'executiu ja va arribar a acords amb els grups parlamentaris durant la negociació dels pressupostos per prorrogar la gratuïtat del transport de Rodalies i dels autobusos estatals.

Categoria: Economies
Etiquetes: Inflació Economia