Economies
 Uber Eats reconeix l'acomiadament de 4.000 repartidors
Foto: Uber Eats reconeix l'acomiadament de 4.000 repartidors | Aina Martí / ACN
Economia

Històric acord Uber Eats - UGT: l'empresa reconeix l'acomiadament de 4.000 riders

 Uber Eats reconeix l'acomiadament de 4.000 repartidors
Foto: Uber Eats reconeix l'acomiadament de 4.000 repartidors | Aina Martí / ACN

La plataforma de repartiment a domicili Uber Eats ha arribat a un acord amb CCOO i UGT en el qual reconeix l'acomiadament de 4.000 repartidors.

Per què és important? Segons UGT, és la primera vegada que l'empresa Uber Eats ofereix compensacions per sobre del mínim legal. 

Què sabem? Uber Eats ha arribat a un acord amb CCOO i UGT en el qual reconeix l'acomiadament de 4.000 repartidors l'agost del 2021, quan va entrar en vigor la llei rider que estipula que aquests empleats han de ser considerats assalariats i no autònoms. 

  • Segons ha informat l'empresa i UGT, la divisió estatal de repartiment d'Ubers, Portier Eats Spain ha accedit a indemnitzar amb una compensació equivalent a 45 dies per any treballat pels 4.404 repartidors afectats. 
  • El mínim que pot pagar una empresa per acomiadament improcedent és de 33 dies per any treballat. 
  • El cas s'ha tancat aquest dijous, el mateix dia que s'havia de repetir el judici a l'Audiència Nacional.

A més: Uber defensa que ara funciona amb un nou model d'autònoms "en ple compliment de la regulació vigent", amb canvis que "ofereixen al repartidor més control sobre l'activitat".

Què diuen? UGT ha assegurat que aquest és un "acord històric", ja que "per primer cop es reconeix en seu judicial un acomiadament col·lectiu de persones repartidores i es garanteix el cobrament de les indemnitzacions per cadascun dels afectats en quantitats que milloren l'establert per llei". 

Categoria: Economies
Etiqueta: Tribunals