Economies
Una botiga durant el període de Black Friday
Foto: Una botiga durant el període de Black Friday | Europa Press
Rebaixes

Les rebaixes devoren el petit comerç

Una botiga durant el període de Black Friday
Foto: Una botiga durant el període de Black Friday | Europa Press

La nova llei i els nous períodes de rebaixes perjudiquen el petit comerç que no pot competir amb les grans cadenes.

Per què és important? La nova llei va liberalitzar completament les rebaixes, que abans estaven limitades a només dues etapes a l'any, estiu i hivern. La llei va posar fi a les rebaixes tradicionals i en l'actualitat no hi ha una franja mínima de descomptes, ni un període obligatori, ni restriccions sobre el tipus de peces rebaixades.

Al detall: El petit comerç ha estat el més perjudicat amb la nova llei. Ara, els comerços poden decidir en quins períodes realitzar les rebaixes en funció de les seves pròpies necessitats. 

  • El petit comerç no compta amb les eines adequades per aguantar grans períodes de rebaixes no tradicionals, tant pels horaris, com pels descomptes.
  • Les compres en línia són altre fet perjudicial per a les petites botigues, ja que el fet que un client pugui comprar des de qualsevol part del món fa que el petit comerç s'hagi d'adaptar, quant a horaris i terminis d'entrega.

Què ha dit? Neus Soler, professora d'Economia i Empresa de la UOC, assegura:

  • "En contrapartida, el gran inconvenient és el perjudici que la mesura crea al petit comerç, que no pot competir ni comparar-se amb el gran perquè no té marge suficient".
  • "El petit comerç no pot assumir la rotació de producte que tenen les cadenes i, encara que li convindria poder motivar el consum, no pot fer-lo a través de contínues promocions que li devorin el marge de benefici".

Tot i això: A Catalunya, la campanya de rebaixes generarà més de 34.000 nous contractes laborals. La xifra suposa un increment del 12% més que l'any anterior. 

  • Catalunya serà el territori de l'estat on es crearà més ocupació per davant del País Valencià i la Comunitat de Madrid. 
Categoria: Economies
Etiqueta: Economia