Economies
La presidenta del Banc Santander
Foto: La presidenta del Banc Santander | Europa Press
Economia

La banca assoleix un benefici rècord enmig de la crisi: gairebé un 50%

Temps de lectura: 1 minut
La presidenta del Banc Santander
Foto: La presidenta del Banc Santander | Europa Press

La banca espanyola s'engreixa enmig de la crisi inflacionista. Les sis entitats més grans d'Espanya han tancat l'exercici del 2022 amb un benefici rècord. CaixaBank, Santander, BBVA, Sabadell, Bankinter i Unicaja acumulen un resultat de més de 20.800 milions d'euros.

Per què és important? La banca sempre guanya. I en plena crisi inflacionista, els grans bancs espanyols han fet créixer les seves butxaques.

En profunditat: Alguns bancs, com Santander i CaixaBank, han obtingut el seu benefici més gran de tota la seva història. Únicament l'activitat a Espanya, el benefici es va incrementar en un 48%.

  • Destaca fonamentalment el Banc Santander, que va duplicar els seus guanys a Espanya, encara que l'atribueix a l'alliberament d'algunes provisions que es van fer en l'època de pandèmia.
  • Pel que fa als ingressos, els bancs van facturar més de 97.400 milions d'euros, un 13% més que un any abans.

Al detall: CaixaBank ha tancat el primer any complet amb un benefici de 3.145 milions, un 33% més, segons ha informat la Comissió Nacional del Mercat de Valors. Unicaja ha vist com s'ha disparat el seu benefici un 89%, Sabadell ha guanyat un 62% més, Santander ha incrementat el seu benefici un 18%, BBVA un 37% i Bankinter un 27%.

Per acabar: Aquest creixement és degut al fet que el marge d'interessos ha tornat a despertar amb la pujada de l'activitat i l'inici de l'impacte de la pujada de tipus: augmenta un 19% a l'any. En canvi, les comissions, amb un avenç del 10%, van tenir un increment més moderat.

 

Categoria: Economies
Etiquetes: Economia Crisi