Economies
Una dona compra fruita al supermercat
Foto: Una dona compra fruita al supermercat | ACN
Economia

L'IPC puja fins al 6,1% i es disparen els preus durant el febrer

Temps de lectura: 2 minuts
Una dona compra fruita al supermercat
Foto: Una dona compra fruita al supermercat | ACN

L'Índex de Preus de Consum (IPC) a Espanya ha pujat dues dècimes i s'ha situat en el 6,1% al febrer, segons l'indicador avançat que ha publicat aquest dimarts l'Institut Nacional d'Estadística (INE).

Per què és important? La pujada té com a incentiu l'augment del preu de l'electricitat i dels aliments. 

En detall: L'indicador subjacent –que no té en compte els aliments no elaborats i l'energia- ha continuat a l'alça i s'ha situat en el 7,7%, de manera que ha marcat, de nou, un rècord històric. 

  • Amb aquesta pujada, la inflació encadena dos mesos consecutius a l'alça i situa l'indicador al nivell més alt des del passat mes de novembre. 

D'on venim: El passat mes de gener, l'IPC també va patir una pujada coincidint amb l'entrada en vigor de la rebaixa de l'IVA dels aliments bàsics i amb la retirada del descompte als carburants. 

Què diu? El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, va anticipar aquest dilluns en una entrevista a Telecinco, que la inflació pujaria pel cost més gran de l'energia en les últimes setmanes. Sánchez diu que baixarà al llarg dels pròxims mesos.

  • "Cal anar veient com evoluciona la inflació durant els pròxims mesos. Contemplem una lleugera alça, però després una baixada dels mateixos al llarg dels pròxims mesos com a conseqüència que hi ha hagut les últimes setmanes una pujada del preu de l'energia", va explicar el president espanyol. 

Previsions: L'INE publicarà a mitjans de febrer la variació anual definitiva de l'IPC. Aleshores també es donaran a conèixer dades per comunitats autònomes.

Categoria: Economies