Economies
Vista exterior d'una de les oficines de Sillicon Valley Bank (SVB)
Foto: Vista exterior d'una de les oficines de Sillicon Valley Bank (SVB) | EFE/Sarah Yenesel
Economia

L'Ibex-35 s'enfonsa per la crisi dels bancs nord-americans

Temps de lectura: 1 minut
Vista exterior d'una de les oficines de Sillicon Valley Bank (SVB)
Foto: Vista exterior d'una de les oficines de Sillicon Valley Bank (SVB) | EFE/Sarah Yenesel

L'Ibex-35 s'ha despertat aquest dilluns amb caigudes preocupants causades per la fallida del banc nord-americà Silicon Valley Bank (SVB). 

Per què és important? La setmana passada, les principals borses mundials van caure a causa de la crisi que pateix els Estats Units després de la fallida del SVB. Com a conseqüència, l'Ibex-35 s'ha enfonsat aquest dilluns. 

Situació actual: L'Ibex no deixa de caure durant les primeres hores d'aquest dilluns al matí. A les 10.30 cau un 3,12% i arriba als 8,973 punts. 

  • Els pitjors valors de la borsa espanyola tornen a ser les entitats bancàries. 
  • El Banc Sabadell pateix una caiguda de 5,4%, Unicaja del 4,5%, Bankinter del 5%, Santander de 4,4% i BBVA del 3,7%. 
  • La resta de les borses europees també s'enfonsen amb força, però no pateixen un impacte tan gran com l'Ibex-35: Dax: -1,37%; Cac: -1,39%; Ftse MIB: -2,28%; Ftse 100: -1,15%. 

A partir d'ara: Tot i els nombres negatius, sembla que la situació es pot revertir. Les autoritats nord-americanes han decidit actuar i el Departament del Tresor ha anunciat que donarà suport econòmic als dos principals bancs que han entrat en fallida: SVB i Signature. 

  • D'aquesta manera, els bancs podran tenir accés als seus dipòsits com a part de les múltiples mesures que s'han aprovat.
  • La Reserva Federal també crearà un nou programa de finançament per protegir les institucions de la inestabilitat del mercat provocada per la fallida del banc SVB. 
Categoria: Economies
Etiquetes: Economia Crisi