Economies
Pensionistes marxen contra les reformes del govern espanyol a Madrid
Foto: Pensionistes marxen contra les reformes del govern espanyol a Madrid | Gabriel Luengas / Europa Press
Pensions

Extra de 1.700 euros en la pensió: com aconseguir-la?

Temps de lectura: 2 minuts
Pensionistes marxen contra les reformes del govern espanyol a Madrid
Foto: Pensionistes marxen contra les reformes del govern espanyol a Madrid | Gabriel Luengas / Europa Press

A principis de març, el govern espanyol va arribar a un acord per la reforma de les pensions. Amb aquesta reforma es reforça el model actual per a períodes d'interrupció de la carrera laboral, fet que afecta sobretot a les dones que han assumit durant molt de temps la cura de familiars.

Per què és important? Els que van assumir un paper principal a la tasca de cures dels fills, majoritàriament les dones, veuran reparada aquesta tasca de manera quantificable. 

Què en sabem? Aquells pensionistes que hagin tingut quatre fills i demostren que el fet de la seva maternitat o paternitat hagi perjudicat la paga que actualment reben podran veure-la augmentada en prop de 1.700 euros a l'any.

  • Segons el complement fixat en l'actualitat en els pressupostos generals de l'Estat, per compensar la bretxa salarial patida possiblement per progenitors estableixen una quantitat de 30,40 euros mensuals per cada fill o filla.
  • Els que, amb les mateixes circumstàncies, però amb menys fills, també hagin patit un perjudici en el transcurs de la seva carrera professional, també podran beneficiar-se del complement governamental que substitueix al de la maternitat per aportació demogràfica.

A la pràctica: Els que tinguin un sol fill els correspondrà 425,60 euros més a l'any, mentre que els que tinguin dos fills seran 848,40 euros anuals i amb tres fills, 1.272 euros.

Com? Tant la gestió com el reconeixement d'aquest dret cal sol·licitar-ho  la Seguretat Social. En aquesta sol·licitud corresponent, però, s'haurà de marcar la casella especifica per a la sol·licitud d'aquest complement.

  • A més, s'han d'aportar les dades relatives als fills.

Requisits: Per poder beneficiar-se d'aquesta ajuda és necessari:

  • Estar adscrit a qualsevol règim del sistema de la Seguretat Social amb pensió contributiva de jubilació, d'incapacitat permanent o de viduïtat.
  • Tenir un o més fills inscrits al Registre Civil.
  • Els complements que es puguin reconèixer en qualsevol dels règims de Seguretat Social seran incompatibles entre si. S'abonarà en el règim en què el causant de la pensió tingui més períodes d'alta.
Categoria: Economies
Etiquetes: Pensions Economia