Economies
Una usuària fent una gestió a l'oficina de l'ATC de Figueres
Foto: Una usuària fent una gestió a l'oficina de l'ATC de Figueres | Gemma Tubert / ACN
Declaració de la renda

Ja es pot demanar cita per fer la declaració de la renda presencial: com fer-ho?

Temps de lectura: 2 minuts
Una usuària fent una gestió a l'oficina de l'ATC de Figueres
Foto: Una usuària fent una gestió a l'oficina de l'ATC de Figueres | Gemma Tubert / ACN

L'Agència Tributària de Catalunya (ATC) engega l'atenció presencial i gratuïta de la campanya de la renda i el patrimoni a les oficines que té distribuïdes arreu del territori. 

Per què és important? L'Agència Tributària va donar el tret de sortida l'11 d'abril a la campanya de la declaració de la renda 2022. La majoria de contribuents estem obligats a fer aquest tràmit per complir amb la normativa fiscal de l'Estat espanyol. I per fer-ho, és important saber com presentar la declaració de la renda, així com les dates clau.

Com demanar hora?

Aquells que vulguin fer la declaració a les oficines de l'Agència Tributària hauran de demanar cita prèvia des d'aquest 25 de maig fins al 29 de juny, un dia abans que es tanqui oficialment la campanya d'aquest any. Es pot demanar per diverses vies:

  • Per internet, al web de l'organisme. Per fer-ho es necessita el NIF/NIE o DNI electrònic, certificat electrònic, Cl@ve PIN o el número de referència d'una declaració presentada anteriorment.
  • A través de l'app de l'Agència Tributària.
  • Trucant al telèfon de cita prèvia d'atenció personalitzada 915 530 071, de dilluns a divendres entre les 9:00 i les 19:00.

A més: Pel que fa a la declaració de l'impost sobre el patrimoni, també poden demanar cita prèvia a través de la seu electrònica de l'ATC o del telèfon 012 per ser atesos a les oficines centrals de l'agència i a les delegacions territorials de Girona, Lleida i Tarragona entre el 12 i el 23 de juny.

A la pràctica: En cas que s'hagi d'anul·lar la cita, s'ha d'avisar pels mateixos canals. L'Agència Tributària demana que es faci amb almenys un dia d'antelació per poder assignar l'hora a una altra persona.

En quins casos no es pot demanar cita presencial?

La declaració de la renda presencial no es confecciona a tots els contribuents. T'expliquem aquests casos, en què s'haurà de confeccionar la declaració ells mateixos o amb un gestor.

  • Si tens rendes de treball superiors a 65.000 euros i capital mobiliari superiors a 15.000 euros.
  • Si teniu arrendament d'immobles i lloguers turístics amb plataforma.
  • Si compta amb activitats professionals o empresarials en estimació directa.
  • Si ha transmès més de dos immobles o accions de més de dos emissors.
  • Si s'ha realitzat una transmissió de béns heretats o donats.

Finalment, Context: La campanya del 2022 arriba amb canvis destacats que tot contribuent ha de conèixer per tramitar la declaració enguany. Consulta'ls aquí.