Economies
Parella amb motxilles dirigint-se a l'Estació de Sants
Foto: Parella amb motxilles dirigint-se a l'Estació de Sants | Ajuntament de Barcelona
Societat

On anem de viatge i quant ens gastem a l'estiu?

Temps de lectura: 2 minuts
Parella amb motxilles dirigint-se a l'Estació de Sants
Foto: Parella amb motxilles dirigint-se a l'Estació de Sants | Ajuntament de Barcelona

La majoria d'espanyols, un 67%, opta per fer turisme intern i viatjar dins les fronteres, a més, aposten per viatges de sol i platja.

Per què és important? L'agost és el mes més desitjat per la població per fer viatges, 4 de cada 10 espanyols començaran vacances el dia 1 i aprofitaran el descans de la feina per viatjar. Són les dades de l'Observatori Nacional del Turisme Emissor, ObservaTur.

En detall: Els destins internacionals més cobejats són les rutes culturals per Europa i les principals capitals d'aquest continent. Són un terç dels viatgers espanyols els qui aposten per aquest tipus d'escapades.

  • A escala nacional, els dos destins més destacats són la Costa Mediterrània, escollida per un 18% dels viatgers, i Andalusia també triada per un 18%. En tercer lloc, hi ha el Cantàbric, destí d'un 13% de viatgers.

On i com viatjar? Mentre un 57% dels espanyols es desplaçarà en cotxe particular. Un 39% ho farà en avió, 10 punts més que l'any 2022.

  • Pel que fa a l'allotjament, el 49% dels espanyols s'allotjarà en un hotel, el segueix l'opció de l'allotjament turístic i, en tercer lloc, el propi.

Quant duraran? La meitat de la població tindrà unes vacances com a mínim de 8 dies, i un 14% superaran els 15.

Quant costen? Les vacances dels espanyols tindran un cost mig de 625 euros per persona, una dada que supera la registrada els últims 3 anys.

Qui viatja més? Els espanyols entre 35 i 49 anys són els que més viatgen, un 48%.

  • Sorprèn la dada dels majors de 65 anys que acostumen a viatjar més els mesos de juny i juliol, a l'agost la xifra cau.
Categoria: Economies
Etiqueta: Turisme