Economies
Seu de Telefónica
Foto: Seu de Telefónica | EFE
Telecomunicacions

Els diners d'Aràbia ja no només compren futbolistes: s'apoderen del 9,9% de Telefónica

Temps de lectura: 2 minuts
Seu de Telefónica
Foto: Seu de Telefónica | EFE

Els diners d'Aràbia Saudi ja no només compren futbolistes. Saudi Telecom Company (STC Group) s'ha apoderat del 9,9% de la participació de Telefónica per un import total de 2.100 milions d'euros.

Per què és important? Saudi Telecom es converteix en el primer accionista de Telefonica.

En profunditat: Amb aquest moviment de compra, les accions de l'empresa telefònica han crescut un 2,5% des de l'obertura del mercat aquest dimecres.

  • No obstant això, l'increment del valor de l'empresa de telecomunicacions no ha corregit del tot el descens dels valors dels bancs, que han portat l'Ibex-35 a obrir a la baixa, amb un descens del 0,4% fins als 9.353,3 punts.

A partir d'ara: L'operació ha de ser autoritzada pel govern espanyol. Tot i això, com que la compra és menor al 10%, queda dins del límit que exigeix la norma del Consell de Ministres. El govern espanyol va modificar la norma i la va reduir al 5% en cas d'empreses que operin infraestructures de defensa i seguretat, com és el cas de Telefònica.

  • En concret, el Reial decret aprovat el juliol passat estableix que “en activitats directament relacionades amb la defensa nacional, com ara les que afecten les capacitats industrials i àrees de coneixement necessàries per a proveir els equips, sistemes i serveis que dotin a les Forces Armades de les capacitats militars necessàries” les preses de participació per sobre del 5% estan subjectes a la llum verda del Consell de Ministres, que té tres mesos per a pronunciar-se.

Reaccions: La ministra portaveu en funcions, Isabel Rodríguez, ha assenyalat que el govern espanyol vetllarà per preservar l'"autonomia estratègica" a Telefónica.

  • "El Govern té la capacitat de valorar aquest tipus d'inversions que no afecten el control de la companyia. Existeixen canals per a preservar la nostra autonomia estratègica que el Govern posa en marxa, i jo el que vull subratllar és que Telefónica no sols és una empresa emblemàtica al nostre país, sinó que és una companyia estratègica, un operador estratègic i que el Govern vetllarà, per descomptat, per l'autonomia estratègica d'Espanya amb absoluta normalitat i tranquil·litat", ha assenyalat en declaracions a RTVE.
Categoria: Economies
Etiqueta: Economia