Eleccions generals 2023
Foto: | Europa Press
Eleccions generals

Junts i Aragonès es reuneixen avui per explorar la unitat pel 23-J

Actualitzat: Dimecres, 31 de maig de 2023. 10:19
Temps de lectura: 2 minuts
Foto: | Europa Press

El secretari general de Junts, Jordi Turull, ha revelat que aquest dimecres a la tarda la seva formació es reunirà amb el president de la Generalitat, Pere Aragonès. 

Per què és important? Després de la convocatòria d'eleccions anticipades al 23 de juliol, el president català va fer una crida a la mobilitat "sobiranista i independentista" per combatre un possible govern espanyol de PP i Vox. 

  • Per la seva part, Junts ha obert la porta a presentar una llista unitària de cara els comicis generals. 

Què diu? En una entrevista a RTVE, Turull ha informat que Junts es reunirà aquesta tarda amb Aragonès per explorar les possibles vies de cara a les eleccions espanyoles del 23-J

  • Turull ha reclamat que el front comú sigui "independentista" desmarcant-se de la proposta del president que fa referència al sobiranisme, incloent-hi els comuns.
  • En aquest sentit, Turull admet que el "front democràtic" d'Aragonès i la llista unitària que proposa Junts "no és exactament el mateix".
  • Turull ha demanat que l'independentisme es deixi de "baralles partidistes" i converteixi les eleccions espanyoles del 23-J en una "oportunitat". 
  • El dirigent de Junts diu que el "marc mental espanyol", del líder de l'executiu "convida els catalans a votar el PSC", ha afegit. Diu que és un error que el president doni per fet que PP i Vox guanyaran les eleccions: "No has de pensar en el marc mental sobre què passarà a Espanya si no quina oportunitat pots treure de les eleccions des del marc mental català. Si no, estàs convidant els catalans a votar el PSC". 

Previsions: El secretari general de Junts assegura que el seu partit anirà a la reunió d'avui amb voluntat d'escoltar: "Escoltarem el president. Sempre que fa una proposta, l'escoltem. Es tracta de veure si hi ha acord o no. No anticipo res abans d'escoltar-lo".

En detall: Turull també ha explicat que aquest dimecres al vespre Junts celebra una executiva telemàtica per aprovar el reglament de primàries de cara a les eleccions generals del 23 de juliol.

  • L'exconseller Jaume Giró i l'actual portaveu al Congrés, Míriam Nogueras, volen ser els caps de llista.