Eleccions generals 2023
La candidata de Sumar-En Comú Podem, Aina Vidal
Foto: La candidata de Sumar-En Comú Podem, Aina Vidal | ACN
Eleccions generals

Sumar presenta el seu lema de campanya a Catalunya: "A favor teu"

Temps de lectura: 2 minuts
La candidata de Sumar-En Comú Podem, Aina Vidal
Foto: La candidata de Sumar-En Comú Podem, Aina Vidal | ACN

Sumar-En Comú Podem es presenta a les pròximes eleccions generals del 23-J a Catalunya amb el lema "A favor teu" per anar més enllà de la "terra cremada" de PP i Vox. 

Per què és important? Els comuns i la formació de Yolanda Díaz han arribat a un acord per presentar-se conjuntament en els pròxims comicis espanyols. La líder de Sumar ha aglutinat partits polítics i moviments de l'esquerra per aconseguir tenir la màxima representació el pròxim 23 de juliol. 

En detall: A Catalunya, Sumar ha apostat per l'actual diputada al Congrés Aina Vidal com a cap de llista de la formació. Vidal serà la número u de la llista de la demarcació de Barcelona agafant el relleu de Jaume Asens, després que aquest hagi anunciat que abandona la política institucional.

  • A la resta de demarcacions es presenten Júlia Boada per Girona, Félix Alonso per Tarragona i Elena Ferre per Lleida. 

Què en sabem? Aquest dimarts Sumar-En Comú Podem han presentat el que serà el seu lema de campanya per les eleccions: "A favor teu". 

  • Ha fet l'anunci Vidal, que ha assegurat que la seva formació anirà més enllà de la "terra cremada" que suposen el PP i Vic. 
  • La candidata ha assegurat que la formació d'esquerres "surt a guanyar i aixecar el model de país diferent" per distingir-se de Junts i ERC. 
  • Vidal considera que els partits independentistes "s'han resignat a perdre les eleccions". 

Què diu? La número u de Barcelona ha explicat que el seu partit va "a favor de l’habitatge digne, la transició ecològica, les dones, el col·lectiu LGTBIQ+, els joves i els pensionistes".

  • L’objectiu de Sumar és "consolidar un govern progressista" i continuar les polítiques "valentes" del govern en coalició.
  • La candidata dels comuns ha destacat que "l'únic vot útil" el 23-J és Sumar, i ha vaticinat que la líder de la formació rosa, Yolanda Díaz, serà una presidenta del govern espanyol a favor de Catalunya.