Eleccions municipals 2023
Foto de totes les personalitats d'ERC a Barcelona
Foto: Foto de totes les personalitats d'ERC a Barcelona | ACN
Barcelona

Ernest Maragall presenta la llista d'ERC per les eleccions municipals

Temps de lectura: 2 minuts
Foto de totes les personalitats d'ERC a Barcelona
Foto: Foto de totes les personalitats d'ERC a Barcelona | ACN

L'alcaldable d'ERC a Barcelona, Ernest Maragall, ha presentat la seva llista per a les eleccions municipals, "el millor mirall" de la ciutat amb què reivindica la continuïtat com a sinònim "d'experiència i lideratge demostrat".

D'altra banda: Maragall ha presentat la llista, a falta de saber els tres noms que la tancaran, a Arc de Triomf: "Em sento empès a conquerir la ciutat amb el cap i amb el cor".

Els primers llocs: El candidat ja havia anunciat que Elisenda Alemany i Ester Capella ocuparien el número 2 i 3 a la llista, i ha situat en els llocs de sortida els regidors Jordi Castellana, Ester Baró, Jordi Coronas, Rosa Suriñach i Montse Benedí. A banda, suma el candidat del Jovent Republicà, Jan Sibina, Lourdes Errando o independents com Enriqueta Duran o Maria Badet.

La llista: Maragall ha reivindicat les dues independents que repeteixen a la seva llista, Alemany i Suriñach, de les quals n'ha destacat "l'experiència professional".

  • A banda, la llista dels republicans inclou altres independents, com Maria Badet (11), experta en immigració i gènere; Enriqueta Duran (22), sindicalista i exmilitant del PSC; Juanjo Morales (24), activista veïnal per l'accessibilitat; o Santos Félix (25), referent LGTBI.

Què ha dit? Maragall ha tret pit de la identitat d'ERC a Barcelona: "Som molt diferents de la resta de forces polítiques que es presenten", ha reivindicat.

  • I tot seguit ha carregat contra "l'esquerra que ja ha esgotat el seu recorregut; la dreta tradicional i moderada que ja va tenir la possibilitat de demostrar el que vol i el que no vol per la ciutat, i molt diferent d'una pseudoesquerra cada cop més aliada a forces conservadores", en referència als comuns, JxCat i PSC.