Eleccions municipals 2023
El candidat d'ERC, Ernest Maragall
Foto: El candidat d'ERC, Ernest Maragall | Europa Press
Eleccions municipals

Maragall: "No faré alcaldessa a la senyora Colau, en cap cas"

Temps de lectura: 2 minuts
El candidat d'ERC, Ernest Maragall
Foto: El candidat d'ERC, Ernest Maragall | Europa Press

El candidat d'ERC a l'alcaldia de Barcelona, Ernest Maragall, ha assegurat que "en ca cas" investirà a la candidata de Barcelona En Comú, Ada Colau, com a alcaldessa. 

Per què és important? El pròxim 28 de maig se celebren eleccions municipals a totes les poblacions de Catalunya. Barcelona viu en una incertesa sobre qui serà el futur alcalde de la capital catalana

Què diu? El candidat republicà a l'Ajuntament de Barcelona ha assegurat que no investirà Colau. Maragall, que ha donat en diverses ocasions suport a l'executiu de l'actual alcaldessa, ara pren distància amb la seva contrincant política. 

  • El cap de llista d'Esquerra ha dit que la campanya electoral a la ciutat serà "més de desempat, més interessant, més divertida, però més determinant i més decisiva". 
  • Maragall també ha dedicat paraules al seu contrincant socialista, Jaume Collboni, i ha assegurat que estan "espanyolitzant" les eleccions municipals per condicionar pactes en altres àmbits i institucions: "Som Barcelona o som una peça en un joc d'escacs?". 
  • El candidat d'ERC també ha assegurat que Xavier Trias "segueix instal·lat a l'any 2011". 

A més, el candidat de Junts, Xavier Trias, també ha fet declaracions aquest divendres i ha apuntat cap a ERC i PSC. Trias ha volgut preguntar als dos partits si estan disposats a fer-lo alcalde si guanya les eleccions del pròxim 28 de maig. 

  • L'exalcalde també ha preguntat si es produiran "coses tan estranyes com es van fer amb Ernest Maragall d'una manera que els hauria de caure la cara de vergonya a Colau i al PSC".
  • En cas que fossin els republicans o els socialistes que guanyessin els comicis, els ha promès el seu suport. També ha dit que no pactarà amb el PP per ser investit, però que tampoc s'oposaria als vots si li "regalessin".