Eleccions municipals 2023
Dues dones prenen un cafè, una d'elles amb un gos lligat
Foto: Dues dones prenen un cafè, una d'elles amb un gos lligat | Mariona Gil / Ajuntament de Barcelona
Eleccions municipals

Maragall promet abaratir esterilitzacions i xips de mascotes si és alcalde d'ERC a Barcelona

Temps de lectura: 2 minuts
Dues dones prenen un cafè, una d'elles amb un gos lligat
Foto: Dues dones prenen un cafè, una d'elles amb un gos lligat | Mariona Gil / Ajuntament de Barcelona

El candidat d'ERC a l'alcaldia de Barcelona, Ernest Maragall, ha promès aquest dissabte 29 d'abril crear una regidoria de drets i benestar dels animals si és elegit alcalde després de les eleccions municipals del 28 de maig del 2023.

Per què és important? El cap de la llista dels republicans als comicis per l'Ajuntament promet millorar la convivència i condicions de vida de les mascotes. El cens de la capital catalana compatibilitza 180.000 gossos, més que nens menors de 12 anys empadronats.

En detall: El candidat d'ERC aposta per la creació d'una regidoria que redefineixi l'espai públic per tal de millorar la convivència entre persones i animals. Així mateix, planteja incentivar "preus assequibles" en serveis com les esterilitzacions o la col·locació de xips, unes mesures que són "indispensables".

Què diu? En un acte als jardins de Can Mantega a Sants, Barcelona, ha declarat que:

  • "La convivència avui no està garantida i ho hem de fer possible". Maragall ha reclamat "reprendre la iniciativa" en aquest àmbit i ha acusat el tàndem Colau-Collboni de "manca d'impuls i de responsabilitat". 
  • També s'ha referit a la "manca d'interès" que el govern de comuns i socialistes ha tingut en relació al Consell de Convivència, Protecció i Defensa dels animals.
  • "Funciona a un terç de la seva capacitat i potència", ha criticat el candidat d'ERC a les eleccions municipals del 28-M. "Cal reconstruir la complicitat i la relació entre l'administració i les famílies", ha conclòs Maragall.

Mentrestant: L'alcaldable del PSC, Jaume Collboni, ha fet aquest dissabte un acte amb els exalcaldes socialistes Jordi Hereu, Joan Clos i Narcís Serra per encomanar-se al seu llegat de cara a les eleccions.

D'on venim? També en matèria animal, l'actual Ajuntament de l'alcaldessa Ada Colau (BComú) ha impulsat recentment un nou servei de cremació d'animals de companyia i de cementiri per a la inhumació de les cendres, convertint-se així en la primera capital de tot l'Estat a fer-ho.