Eleccions municipals 2023
Xavier Trias
Foto: Xavier Trias | Europa Press
Eleccions municipals

Investiguen la família de Xavier Trias per prevaricació urbanística

Actualitzat: Dilluns, 8 de maig de 2023. 11:46
Temps de lectura: 2 minuts
Xavier Trias
Foto: Xavier Trias | Europa Press

Un jutjat de Figueres (Alt Empordà) investiga la família del candidat a l'alcaldia de Junts, Xavier Trias, per un presumpte delicte de prevaricació urbanística. 

Per què és important? Aquest és el segon cas de corrupció relacionada amb l'entorn de Xavier Trias que investiga la justícia. L'any 2017 la Fiscalia Anticorrupció va arxivar la investigació contra l'exalcalde de Barcelona en relació amb un hipotètic compte de diners a Suïssa

Què en sabem? Segons avança El Mundo, la família de Trias està sent investigada per un presumpte delicte de prevaricació urbanística i per una possible infracció contra l'ordenació del territori. 

  • La justícia se centra a investigar al fill gran de Xavier Trias, Àlex Trias Arraut, responsable de gestionar la societat del càmping La Ballena Alegre a Sant Pere Pescador. 
  • Dins del Consell d'Administració del càmping també hi ha altres membres de la família Trias, com la dona de l'actual candidat a l'alcaldia de Barcelona. 

El motiu: L'any 2019, la Fiscalia va denunciar que desenes de bungalous del càmping La Ballena Alegre van ser construïts de forma irregular. 

  • Es considerava que van ser edificats en sòl no urbanitzable, ja que la zona està protegida per la llei de costes. 
  • La investigació apunta com a presumptes responsables al fill de l'alcaldable Xavier Trias, i als arquitectes i constructors que van encarregar-se del projecte. 
  • També es considera que la família Trias hauria vulnerat la llei de costes en construir al límit de la zona un restaurant, un bar i un gimnàs. 

A més, la investigació de la Guàrdia Civil també assenyala que diferents polítics de la zona també hi estarien implicats. Com és el cas de l'exalcalde de Sant Pere Pescador, Jordi Martí Deulofeu (ERC) i l'actual alcalde del municipi, Agustí Badosa (Junts) per haver autoritzat les obres en la zona protegida. 

  • La policia ha analitzat un total de 15 expedients de l'ajuntament del municipi de l'Alt Empordà entre els anys 1999 i 2018 relacionats amb les obres que s'han dut a terme en el càmping investigat. 
  • Dos dels delictes dels quals estan acusats ja han prescrit. Tot i que el jutjat apunta que no impedeix que s'hagin d'enderrocar les construccions que incompleixin la llei.