Eleccions municipals 2023
Ernest Margall
Foto: Ernest Margall | Europa Press
Eleccions municipals

Aquest és el lema i el cartell d'Ernest Maragall per les eleccions

Actualitzat: Dilluns, 8 de maig de 2023. 15:52
Temps de lectura: 2 minuts
Ernest Margall
Foto: Ernest Margall | Europa Press

Els candidats a les eleccions municipals escalfen motors per la campanya electoral. L'alcaldable per ERC a Barcelona, Ernest Maragall, ha presentat el lema i el cartell electoral. 

Per què és important? El pròxim diumenge 28 de maig, els ciutadans dels municipis espanyols estan cridats a les urnes per escollir els representants dels seus pobles i ciutats. 

Què en sabem? Pocs dies abans del tret de sortida de la campanya electoral els partits polítics estan fent públics els seus lemes de campanya i els seus cartells electorals. 

  • Aquest dilluns, el candidat a les eleccions municipals d'Esquerra per Barcelona, Ernest Maragall, ha presentat el seu eslògan i la imatge principal que l'acompanyarà fins al dia dels comicis. 

En detall: El lema escollit pels republicans a la capital catalana és "L'alcalde de tothom". Abans d'aquesta frase principal es pot llegir el missatge: "Ni divisió, ni resignació". 

  • El cartell d'ERC que lluiran els fanals de la Ciutat Comtal hi apareix el candidat en un primer pla, amb els braços plegats i amb un posat més aviat serè. 
  • Maragall va vestit amb una americana blau marí a conjunt de la corbata. 
  • El fons de la imatge és una de les vistes panoràmiques de la ciutat. Es troba desenfocada, però es pot entreveure que hi apareix una de les Tres Xemeneies de l'avinguda Paral·lel.

En profunditat: Per la resta de municipis, Esquerra ha escollit l'eslògan "Futur republicà" per englobar la campanya del partit arreu del territori. 

Context: Maragall és la segona vegada que es presenta com a cap de llista per Esquerra a les eleccions municipals barcelonines. La primera vegada va ser va fer quatre anys, l'any 2019. 

  • Els republicans van aconseguir ser la força més votada dels comicis, superant a l'actual alcaldessa de la ciutat, Ada Colau. 
  • Maragall i Colau van empatar en nombre de regidors. Cada partit va obtenir 10 representants dins del consistori de Barcelona. 
  • Aquesta és la llista completa de la candidatura de Maragall a les eleccions municipals del 2023.