Eleccions municipals 2023
Junqueras i Vilalta a l'acte a l'Hospitalet
Foto: Junqueras i Vilalta a l'acte a l'Hospitalet | ACN
Eleccions municipals

Esquerra vol acabar amb el poder socialista a l'àrea metropolitana

Temps de lectura: 2 minuts
Junqueras i Vilalta a l'acte a l'Hospitalet
Foto: Junqueras i Vilalta a l'acte a l'Hospitalet | ACN

ERC ha iniciat la campanya electoral a l'àrea metropolitana de Barcelona amb l'objectiu clar: tenyir de taronja el cinturó roig. 

Per què és important? Les comarques de l'àrea metropolitana, i les seves respectives alcaldies, sempre ha sigut un feu del Partit dels Socialistes de Catalunya.

Què ha passat? Des de l'Hospitalet de Llobregat, els republicans s'han postulat com "l'alternativa" a una zona històricament governada per socialistes: "És l'hora d'acabar amb els que han manat sempre", ha proclamat la portaveu d'ERC, Marta Vilalta.

Què han dit? El partit ha aterrat a la ciutat per acompanyar a l'alcaldable Jaume Graells, qui va destapar el cas de corrupció del Consell Esportiu, un cas que implica dirigents del PSC a la ciutat.

  • En la seva intervenció, el president d'ERC ha carregat contra el govern i gestió de la socialista Núria Marín, alcaldessa des del 2008, i l'ha acusat de convertir la ciutat "en un règim". "Quan algú es posa diners a la butxaca, els roba d'escoles i hospitals", ha denunciat.

En paral·lel: El candidat d'ERC a Barcelona, Ernest Maragall, ha alertat que l'alcaldable de Junts, Xavier Trias, ja ha decidit entregar la capital catalana al "socialisme espanyol conservador" que representen el cap de llista del PSC, Jaume Collboni, i el president espanyol, Pedro Sánchez.

  • Així ho ha afirmat Maragall en un acte de campanya, aquest dissabte a l'Eixample. Al candidat republicà l'ha acompanyat el president de la Generalitat, Pere Aragonès, que ha reclamat un govern a Barcelona que eviti que Convergència "ressusciti". Aragonès també ha assenyalat PSOE i comuns com els "responsables" del "desastre" de Rodalies. I ha recordat que aquestes dues formacions són les mateixes que han governat la capital catalana els darrers 8 anys.