Eleccions municipals 2023
Eleccions municipals

El PSC celebra la "convivència" a Catalunya: "Fa uns anys tot era agressivitat"

Temps de lectura: 2 minuts

El portaveu del PSOE al Congrés, Patxi López, ha tret pit de l'acció del govern socialista i del PSC a Catalunya per la "convivència" que hi ha ara al país, després dels anys del procés.

Per què és important? Els socialistes creuen que hi ha un canvi de mentalitat en la societat catalana "menys agressiva" contra Espanya gràcies al PSC.

Què han dit? López, que ha acompanyat en un acte a l'alcaldable del PSC a Barcelona, Jaume Collboni, ha assegurat que Catalunya està "diferent".

  • "El que ens hem trobat avui és que alguns t'abraçaven. Fa uns anys venies i tot era agressivitat i confrontació", ha afirmat. I ha assegurat que tot plegat ha estat "gràcies als socialistes" que en lloc de "confrontar" busquen "enteses".
  • Així mateix, ha augurat que aquesta acció es "reconeixerà" a les pròximes eleccions catalanes, amb "l'alternativa" del líder del PSC, Salvador Illa.

Al detall: El portaveu socialista al Congrés ha dit que ha notat als carrers un canvi en el clima a Catalunya. De fet, ha explicat que aquest dissabte s'ha trobat un ciutadà independentista que, tot i que li ha confessat que no votarà els socialistes, està "orgullós" de la feina feta pel partit.

  • Tot seguit, López ha reivindicat tota l'acció del govern de Pedro Sánchez, des de la retirada del copagament a l'increment del salari mínim, l'ingrés mínim vital o les pensions. 

Per acabar: López, que ha fet una crida a "omplir les urnes" el 28-M i a votar per Jaume Collboni a Barcelona, ha assegurat que "per a ser socialista no cal tenir carnet". "És una forma de ser, és no suportar la injustícia, és tenir un compromís vital de lluita permanent. Si us sentiu així, sou socialistes", ha conclòs.