Eleccions municipals 2023
Els diferents programes electorals a Barcelona
Foto: Els diferents programes electorals a Barcelona | Principal
Eleccions municipals

Programes electorals de les eleccions municipals 2023 a Barcelona

Temps de lectura: 3 minuts
Els diferents programes electorals a Barcelona
Foto: Els diferents programes electorals a Barcelona | Principal

La campanya electoral per les eleccions municipals del 28 de maig ja està en marxa. La majoria de formacions polítiques ja han fet públics els programes electorals que proposen a cada poble i ciutats. Aquests són els programes electorals de les eleccions municipals 2023 a Barcelona

Per què és important? El pròxim diumenge 28 de maig els ciutadans espanyols estan cridats a les urnes per escollir els representants dels seus pobles i ciutats. 

En detall: Els partits polítics de Barcelona han posat les cartes sobre la taula i, la majoria d'ells, han publicat els seus programes electorals i les propostes que volen per la capital catalana. 

Programa Electoral ERC 2023 

Els republicans tornen a repetir candidat a l'Ajuntament de Barcelona, Ernest Maragall, per les municipals d'aquest any després de guanyar els últims comicis a la capital catalana. 

En detall: Les principals propostes d'Esquerra per a Barcelona són la creació de 20.000 habitatges, crear un jutjat de proximitat a cada districte, una brigada de neteja amb 100 persones que durant 100 dies actuaran sobre les zones més brutes de la ciutat, 10 milions d'euros per fer la prova pilot de la renda Bàsica Universal, posar un salari mínim de ciutat a 1.500 euros, aconseguir que el 60% de l'espai públic es dediqui als vianants i el 40% al trànsit i la creació de pàrquings al voltant de Barcelona per fomentar el transport públic. 

Programa Electoral Barcelona En Comú 2023

L'actual alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, opta a tornar a ser escollida per tercera vegada consecutiva. 

En detall: El programa electoral dels comuns s'estructura en cinc blocs principals: transformació econòmica i treball de qualitat, transformació urbana i lluita contra l'emergència climàtica, la protecció dels drets i la diversitat, apostar pels barris i la igualtat entre ells, i tenir una ciutat amb mirada metropolitana. 

Programa Electoral PSC 2023

El candidat socialista, Jaume Collboni, es torna a presentar a l'alcaldia de l'Ajuntament de Barcelona. 

En detall: Els socialistes han redactat un programa electoral que inclou 450 propostes agrupades en cinc grans apartats: polítiques socials, d’igualtat, sostenibilitat, el progrés compartit, cultura i seguretat. Els socialistes diuen que són unes propostes per "recuperar de nou Barcelona". 

Programa Electoral Junts 2023 

Tot i que el partit es diu Trias per Barcelona, el candidat, Xavier Trias, es presenta per Junts a la capital catalana. 

En detall: Els postconvergents presenten un programa electoral centrat en 8 eixos: Ciutat segura i cívica, Barcelona neta i ordenada, progrés econòmic, progrés social, ciutat sostenible, una Barcelona saludable i amable, estimem la cultura i el català i referent internacional. 

Programa Electoral Ciutadans 2023

La candidata per Ciutadans a Barcelona, Anna Grau, és la primera vegada que es presenta com a cap de llista a les eleccions municipals de Barcelona. 

En detall: La formació taronja no ha fet públic el seu programa electoral.

Programa Electoral PP 2023 

El candidat popular a l'Ajuntament de Barcelona, David Sirera, es presenta per primera vegada en els comicis a la capital catalana. 

  • El PP de Barcelona encara no ha publicat el seu programa electoral per les eleccions municipals del 2023.