Eleccions municipals 2023
Ernest Maragall i Carme Forcadell durant l'acte a Nou Barris
Foto: Ernest Maragall i Carme Forcadell durant l'acte a Nou Barris | ACN
Eleccions municipals

Maragall diu que ERC a l'alcaldia "serà l'eina de recuperació massiva del català"

Actualitzat: Dilluns, 15 de maig de 2023. 13:52
Temps de lectura: 2 minuts
Ernest Maragall i Carme Forcadell durant l'acte a Nou Barris
Foto: Ernest Maragall i Carme Forcadell durant l'acte a Nou Barris | ACN

El candidat de Barcelona per ERC, Ernest Maragall, ha assegurat que si arriba a l'alcaldia la seva formació "serà l'eina de recuperació massiva del català". 

Per què és important? Les eleccions municipals se celebren el pròxim diumenge 28 de maig. A Barcelona, les enquestes apunten un frec a frec molt renyit  entre Barcelona En Comú, PSC, Junts i ERC. 

Què diu? El candidat republicà a la capital catalana diu que "ERC serà l'eina de recuperació massiva del català". Una promesa de Maragall que ha fet aquest dilluns en un acte electoral des de Nou Barris, on el candidat ha parlat de propostes culturals i lingüístiques. 

  • Maragall diu que si aconsegueix ser alcalde capgirarà la tendència de l'actual govern municipal, de Barcelona En Comú i PSC, que els acusa "d'abandonar" la qüestió de la llengua. 
  • El candidat considera que el català ha de ser l'idioma "prioritari" als plens de l'Ajuntament, però donant "ple respecte" al dret de cadascú a parlar amb la llengua que consideri. 

  • Maragall ha denunciat el retrocés del català a Barcelona. L'alcaldable republicà ha acusat el candidat del PSC, Jaume Collboni, d'anar "a cavall de l'onada del mercat" o dels missatges que li arriben de Madrid pel que fa a la llengua. Ha criticat que el cap de llista socialista cada vegada utilitzi més el castellà i menys el català: "Prou sucursalisme de Collboni", ha exigit el cap de llista d'ERC, que ha promès que "traurà el tap" per posar el català "a córrer per tota la ciutat".
  • El republicà també ha carregat contra el candidat de Trias per Barcelona. Maragall ha sentenciat que, quan era alcalde, Trias va apostar per la "barra lliure del turisme", amb unes conseqüències "absolutament intenses" contra l'ús social del català. Un ús de la llengua que, tal com ha afirmat, només es garantirà amb un govern d'ERC.

Propostes: El cap de llista d'ERC ha promès un comissionat per la llengua, i ha exigit que la Diputació de Barcelona s'incorpori al Consorci per a la Normalització Lingüística (CNL).

  • "És la nostra obligació partir de la proclamació del català com a llengua prioritària, però cal ple respecte pels drets de tothom", ha subratllat Maragall.