Eleccions municipals 2023
El candidat de Junts, Xavier Trias
Foto: El candidat de Junts, Xavier Trias | ACN
Eleccions municipals

Trias descarta pactar amb el PP i acusa Maragall "d'enganyar a la gent"

Temps de lectura: 2 minuts
El candidat de Junts, Xavier Trias
Foto: El candidat de Junts, Xavier Trias | ACN

El candidat a l'alcaldia de Junts a Barcelona, Xavier Trias, ha negat que el PP pugui entrar en un govern liderat per ell i acusa el candidat d'ERC, Ernest Maragall, de mentir. 

Per què és important? El pròxim diumenge 28 de maig se celebren eleccions municipals a tots els pobles i ciutats d'Espanya. Els candidats de Barcelona es troben en mig d'una campanya electoral plena de tensions i incerteses per qui guanyarà els comicis. 

Què diu? El candidat de Trias per Barcelona ha negat que el Partit Popular pugui entrar en un govern seu a la capital catalana després que Maragall hagi alertat sobre aquesta possibilitat. 

  • "No és veritat, vol enganyar a la gent", li ha recriminat Trias durant una roda de premsa aquest dijous. 

A més, Trias tot i admetre que seria "legítim" un pacte per fer alcalde el segon candidat més votat, creu que seria "una vergonya" fer-ho i ha volgut recordar que "els mateixos que van votar Manuel Valls" ara "s'estiren els cabells" perquè va acabar facilitant un nou govern d'Ada Colau el 2019.

  • Trias busca atraure els votants de Valls advertint-los que el candidat del PSC Jaume Collboni també va donar suport Colau.
  • Per això, Trias ha tornat a carregar aquest dijous contra el socialista per haver participat en una "jugada molt estranya" per formar govern amb Colau. "La seva actitud va fer possible que Maragall no fos alcalde i això Maragall ho hauria de tenir en compte". 

D'on venim: El candidat d'ERC a Barcelona va alterar del "joc de càlcul" de Trias i Collboni per governar amb el suport del PP.

  • Maragall va advertir que Daniel Sirera ja els ho ha ofert, i que Collboni i Trias han dit que estan "encantats" de rebre els seus vots: "No podem acceptar de cap manera que, per primera vegada, el PP entri a la governació de Barcelona". 
  • El republicà ha reclamat el vot per ERC, per evitar que el PP entri al govern municipal de la mà de Collboni i Trias: "Poden comptar amb el suport de Sirera", ha alertat.