Eleccions municipals 2023
Programes electorals a Girona
Foto: Programes electorals a Girona
Eleccions municipals

Programes electorals de les eleccions municipals 2023 a Girona

Temps de lectura: 3 minuts
Programes electorals a Girona
Foto: Programes electorals a Girona

La campanya electoral per les eleccions municipals del 28 de maig ja està en marxa. La majoria de formacions polítiques ja han fet públics els programes electorals que proposen a cada poble i ciutats. Aquests són els programes electorals de les eleccions municipals 2023 a Girona. 

Per què és important? El pròxim diumenge 28 de maig de 2023 els ciutadans espanyols estan cridats a les urnes per escollir els representants dels seus pobles i ciutats. 

En detall: Els partits polítics de Girona han posat les cartes sobre la taula i, la majoria d'ells, han publicat els seus programes electorals i les propostes que volen per la capital catalana. 

Programa Electoral Junts 2023

L'exconsellera d'Universitats, Gemma Geis, és la candidata de Junts per Girona que opta a l'alcaldia de la capital gironina. Geis agafa el relleu com a cap de llista de l'actual alcaldessa Marta Madrenas. 

  • La formació postconvergent no ha penjat el seu programa electoral per les eleccions municipals. Tot i això, el partit publica diverses propostes al seu compte oficial de Twitter i al de la candidata

Programa Electoral Guanyem Girona 2023

Lluc Salellas torna a presentar-se com a alcaldable per Girona amb la formació independent Guanyem Girona, una plataforma ciutadana formada per la CUP, MES, el Comú de Girona i Som Alternativa. 

En detall: El partit municipal ha presentat un programa electoral que porta com a títol "Transformem la ciutat". Guanyem Girona presenta un programa dividit en temes com l'educació, el benestar de les persones i els animals, la cultura, l'economia i l'urbanisme. Una de les apostes del partit és un nou projecte per l'entrada sud de la ciutat al carrer Barcelona. 

Programa Electoral PSC 2023

La socialista Sílvia Paneque es presenta de nou per optar a l'alcaldia de la ciutat. 

En detall: El programa electoral del PSC Girona porta el nom de "Tú, que estimes Girona, pensa en mi". Els socialistes proposen 475 propostes per la capital gironina, on expliquen que volen afavorir el comerç i el teixit econòmic, basades en la igualtat i oportunitats pels ciutadans, i amb la intenció de transformar Girona per fer una ciutat competitiva i de referència a Catalunya i al món. 

Programa Electoral ERC 2023

Esquerra torna a apostar per Quim Ayats, després que el republicà fos cap de llista en les passades eleccions. 

En detall: Els republicans han presentat un programa electoral sota el nom "Pla de Treball 2023-2027". Les propostes d'Esquerra estan dividides en quatre eixos principals: "Per una Girona saludable que garanteixi una bona qualitat de vida", "Per una Girona cohesionada que procuri pel benestar de tothom", "Per una Girona dinàmica que proporcioni una prosperitat compartida" i "Per un ajuntament eficient que estigui al costat de la gent". 

Programa Electoral Ciutadans 2023 

La formació taronja presenta a Camino Fernández com candidata a l'alcaldia a l'Ajuntament de Girona. 

  • Ciutadans no ha fet públic el seu programa electoral de cara a les eleccions municipals del 2023.