Eleccions municipals 2023
Xavier Trias, candidat a les eleccions municipals de Barcelona, durant un míting a Sants
Foto: Xavier Trias, candidat a les eleccions municipals de Barcelona, durant un míting a Sants | Trias per BCN
Eleccions municipals 2023

Xavier Trias, als que el critiquen per voler pactar: "Foteu-vos si és de Convergència"

Temps de lectura: 3 minuts
Xavier Trias, candidat a les eleccions municipals de Barcelona, durant un míting a Sants
Foto: Xavier Trias, candidat a les eleccions municipals de Barcelona, durant un míting a Sants | Trias per BCN

El candidat per Barcelona Xavier Trias ha defensat "buscar acords" per governar i "no viure de la confrontació", i ha respost a les crítiques que rep d'aquells que no volen que pacti amb altres formacions després de les eleccions del 28 de maig.

Per què és important? Exmilitant de convergència i ara membre de Junts, Trias ha optat per fer una candidatura sense mencionar les sigles dels partits que la conformen. Així, sempre ha volgut desmarcar-se de l'estratègia de la confrontació que caracteritza Junts i que alguns li exigeixen seguir.

A fons: En un míting electoral al barri de Sants, el líder de Trias per Barcelona s'ha dirigit així a aquells que el vinculen a manera de fer política de l'antiga Convergència. "Diuen que això és de Convergència, doncs foteu-vos si és de Convergència!", ha reblat.

Què diu? Segons Trias, els "pactes es poden fer quan tens clar el que vols fer", però ha assegurat que ell no es "baixarà els pantalons": "No m'utilitzaran mai per anar contra la Generalitat ni contra Catalunya".

  • L'exalcalde creu que aquesta és l'actitud que el farà guanyar les eleccions municipals del 28-M i ha demanat el vot fins i tot als ciutadans que no senten simpatia per ell. "Si no vols la Colau, no pots votar la Colau, Collboni, ni ningú més que no sigui Trias", ha avisat aquest dissabte.
  • Els seus "estudis" pronostiquen que guanyaran, però veient que hi ha "gent que dubta", Trias s'ha tornat a erigir en l'únic candidat que pot ser una alternativa al govern d'Ada Colau.

D'altra banda: Abans de la intervenció de Trias, el seu número 2, Jordi Martí, també ha demanat el vot per ell al·legant que "mereix la "restitució" com a "premi" pels "atacs de les clavegueres de l'Estat" en les eleccions del 2015.

  • En aquella campanya, es van publicar unes informacions sobre un suposat compte bancari a Suïssa de Trias que no es va arribar a provar i que l'excomissari José Manuel Villarejo va dir més tard que era fals. "Han de guanyar sempre els dolents?", s'ha preguntat Martí denunciant que va ser una "ofensiva molt injusta" contra Trias, llavors candidat de CiU.

Context: La candidatura de Trias veu clau Sants-Montjuïc perquè creuen que qui guanya en aquest districte aconsegueix l'alcaldia de la ciutat.

  • En les darreres eleccions, Colau va obtenir una ajustada victòria a Sants-Montjuïc amb el 23,4% dels vots, mentre que ERC es va quedar just per darrere amb el 23,15. El PSC va ser tercera força al districte (19%,), Manuel Valls quart (10,5%) i JxCat cinquena amb un 8,7%.
  • A part de comprometre's a "fer costat als eixos comercials del districte" i abordar "el caos circulatori", Trias ha promès la connexió de la Marina del Prat Vermell "baixant la ronda litoral a terra" per unir-la amb el Paral·lel. "Això és transformació urbanística, l'antítesi del que han fet a Consell de Cent".