Eleccions municipals 2023
Candidat del PSC a l'alcaldia de Barcelona
Foto: Candidat del PSC a l'alcaldia de Barcelona | ACN
Eleccions municipals

Collboni crida a la participació LGTBI: "Seré el primer alcalde gai de Barcelona"

Temps de lectura: 2 minuts
Candidat del PSC a l'alcaldia de Barcelona
Foto: Candidat del PSC a l'alcaldia de Barcelona | ACN

L'alcaldable del PSC a Barcelona, Jaume Collboni, ha fet una crida a la participació LGTBI el 28-M per "barrar el pas" a Vox.

Per què és important? Després de no reivindicar la seva orientació sexual en cap moment durant la campanya electoral, ha decidit fer-ne bandera per barrar el pas de l'extrema dreta.

Què ha dit? En un acte amb el col·lectiu LGTBI a l'hotel Axel (Eixample), el candidat socialista ha demanat "votar progrés, votar PSC i que la participació sigui alta perquè la ultradreta no es coli a l'Ajuntament".

  • "Serà un orgull ser el primer alcalde gai de Barcelona", ha vaticinat. Alhora, ha dit que un batlle homosexual és "la millor garantia" per combatre la LGTBIfòbia.

Promeses electorals: Collboni s'ha compromès a reforçar la formació als cossos policials per l'atenció de les denúncies per agressions i a garantir l’accés de les persones grans LGTBI als serveis sociosanitaris en condicions d’igualtat.

A més: Collboni ha alertat d'un "risc" real que Vox tingui representació a l'Ajuntament de Barcelona. I per això ha demanat anar a votar "massivament": "No només perquè el PSC guanyi les eleccions, sinó perquè amb una alta participació barrarem el pas a la ultradreta".

  • Ha lamentat que ja "s'han vist les banyes de la bèstia" i ha alertat de les agressions homòfobes i trànsfobes.
  • El candidat ha lloat Barcelona com "la destinació" de molts ciutadans on al seu país d'origen "es pateix la persecució", fins i tot amb penes de mort. En canvi, ha afegit, la capital catalana representa "un oasi de llibertat".