Eleccions municipals 2023
El candidat de Junts a Barcelona
Foto: El candidat de Junts a Barcelona | ACN
Eleccions municipals

Trias avisa que Colau vol ser alcaldessa com sigui: "Qui diu que no pactarà amb Vox?"

Temps de lectura: 1 minut
El candidat de Junts a Barcelona
Foto: El candidat de Junts a Barcelona | ACN

El candidat per Barcelona Xavier Trias ha demanat el "vot útil" contra l'alcaldessa Ada Colau a una setmana de les eleccions del 28-M.

Context: La darrera enquesta electoral a Barcelona ha atorgat una ajustada victòria del PSC, seguit per un empat de Trias i Colau.

Què ha passat? En un acte aquest diumenge a Sant Andreu, Trias ha avisat que Colau tornarà a intentar ser alcaldessa "amb els vots de qui sigui", també amb els de la ultradreta, segons ell. "Qui diu que no acabarà pactant amb Vox?", ha plantejat.

  • Trias ha assegurat que Manuel Valls -que va permetre a Colau revalidar el càrrec el 2019- i Vox "són cosins germans". També que el socialista Jaume Collboni és "especialista" a fer aquest tipus de pactes.

D'altra banda: Ha reconegut que hauran de "pencar molt" aquesta setmana per "convèncer" la gent que no el vol votar, però que "està en contra del que està fent Colau": "Apel·lo a aquesta gent, que facin vot útil".

  • De cara al tram final de campanya on s'ho juga "tot", Trias tem que si guanya "justet" quedarà fora de l'alcaldia com li va passar al candidat d'ERC Ernest Maragall el 2019. 

Promeses electorals: Durant un breu míting a la plaça d'Orfila per l'amenaça de pluja, Trias ha anunciat que canviarà el sistema de recollida d'escombraries "porta a porta" a Sant Andreu. A més, el candidat ha promès ser "exigent amb el govern perquè s'acabin d'una vegada" les obres de la Sagrera.