Eleccions municipals 2023
La candidata de Barcelona En Comú, Ada Colau
Foto: La candidata de Barcelona En Comú, Ada Colau | ACN
Eleccions municipals

Ada Colau: "Vull liderar un govern progressista amb acords amb ERC i PSC"

Temps de lectura: 2 minuts
La candidata de Barcelona En Comú, Ada Colau
Foto: La candidata de Barcelona En Comú, Ada Colau | ACN

La candidata de Barcelona En Comú, Ada Colau, ha assegurat que es presenta als comicis per ser alcaldessa i liderar un govern progressista amb les forces d'esquerra. 

Per què és important? Comença la recta final de la campanya electoral. Aquest pròxim diumenge 28 de maig se celebren les eleccions municipals. A Barcelona, els sondejos preveuen un resultat molt ajustat entre quatre forces polítiques. 

Què diu? En una entrevista a RTVE Catalunya, Colau ha remarcat que es presenta a unes noves eleccions per ser alcaldessa. 

  • "Em presento un últim cop per ser alcaldessa. Fa 8 anys que soc alcaldessa i vull ser alcaldessa 4 anys més per liderar un govern progressista. Només amb acords de govern amb ERC i amb PSC", ha aclarit la candidata de Barcelona En Comú. 
  • La candidata ha tornat a descartar de manera contundent que pugui pactar amb el candidat de Junts, Xavier Trias: "Jo mai faré un acord de govern amb Junts. Això està radicalment descartat".
  • Colau ha desitjat que el candidat socialista a Barcelona, Jaume Collboni, també pogués descartar aquest pacte: "M'agradaria que el senyor Collboni ho descartés amb la mateixa contundència, malauradament no ho fa. Jo sí que descarto qualsevol acord amb la dreta. Sempre promoure acords progressistes". 
  • La líder dels comuns a la capital catalana vol esperar a veure els resultats de les eleccions municipals per veure quin tipus de pacte es podrà crear dins del consistori: "Ara ja no té sentit fer més càbales fins que tinguem el resultat de les eleccions". 

Previsions: Colau no ha esclarit si es quedarà a l'oposició si no guanya les eleccions municipals. 

  • "No contemplo altra hipòtesi que ser alcaldessa. Si el resultat fos un altre, ho valorarem i donarem explicacions". 
  • En diferents entrevistes i rodes de premsa, l'actual alcaldessa de Barcelona ha descartat fer el salt a la política nacional al costat de la vicepresidenta del govern espanyol Yolanda Díaz i el seu nou projecte Sumar.