Eleccions municipals 2023
El candidat de Junts, Xavier Trias
Foto: El candidat de Junts, Xavier Trias | ACN
Eleccions municipals

Trias ignorarà Junts en els pactes postelectorals i imposarà el seu criteri

Temps de lectura: 2 minuts
El candidat de Junts, Xavier Trias
Foto: El candidat de Junts, Xavier Trias | ACN

El candidat de Junts per l'alcaldia de Barcelona, Xavier Trias, avisa que triarà ell i no el seu partit la configuració de possibles pactes postelectorals. 

Per què és important? Compte enrere per votar en les eleccions del pròxim diumenge 28 de maig. A Barcelona, els sondejos pronostiquen un empat entre quatre formacions polítiques: Barcelona En Comú, Junts, PSC i ERC. Tot apunta que els pactes postelectorals seran clau per formar govern al consistori de la capital catalana. 

Què diu? Aquest dilluns, en una roda de premsa organitzada per l'agència EFE, Trias ha avisat que serà ell i no Junts qui decideixi sobre els possibles pactes postelectorals un cop celebrats els comisis. 

  • "Qui decideix és qui comanda aquestes eleccions", ha afirmat l'alcaldable referint-se a ell mateix.
  • Trias ha recordat que les condicions que va posar per concórrer era tenir les "mans lliures".
  • Davant la possibilitat que les bases tombin un eventual pacte amb el PSC, Trias ha assegurat que no té "gens de por", si bé no ha concretat quins acords està disposat a fer.
  • D'altra banda, l'exalcalde ha replicat al candidat d'ERC Ernest Maragall que "té un problema" si veu difícil governar amb ell.

A més, Trias veu els indecisos com "la clau de l'èxit" a Barcelona i creu que això l'afavoreix a ell. Per això, els pròxims dies intentarà "estimular" aquests electors apel·lant al vot útil contra l'alcaldessa Ada Colau: "Hem d'aconseguir explicar amb molta claredat que qui pot fer el canvi és Trias".

Context: Aquest dilluns, el candidat d'ERC a Barcelona, Ernest Maragall, ha acusat Trias de posar "molt difícil" governar amb ERC.

  • Els pactes postelectorals també han centrat part de la roda de premsa que ha organitzat l'ACN al candidat republicà. Maragall ha avisat que quan Trias diu que l'alternativa a l'aposta pel turisme és "passar gana", s'està "allunyant molts quilòmetres" dels plantejaments d'ERC.
  • Preguntat per si, d'aquesta manera, el projecte dels republicans i el de Trias és compatible per governar plegats, Maragall ha estat contundent: "Ell mateix ho està posant difícil".