Eleccions municipals 2023
Lucía Martín, número 7 de Barcelona en Comú
Foto: Lucía Martín, número 7 de Barcelona en Comú | Blanca Blay / ACN
Eleccions municipals

Xavier Trias denuncia a la Junta Electoral una regidora dels comuns

Temps de lectura: 1 minut
Lucía Martín, número 7 de Barcelona en Comú
Foto: Lucía Martín, número 7 de Barcelona en Comú | Blanca Blay / ACN

La candidatura de 'Trias per Barcelona' ha denunciat aquest dimarts 23 de maig a la Junta Electoral Lucía Martín, regidora de Barcelona en Comú.

Per què és important? La queixa formal s'ha produït quan falten només cinc dies per a les eleccions municipals aquest diumenge 28 de maig, a les quals Xavier Trias i Ada Colau podrien empatar. Consulta el programa electoral de les diverses candidatures.

En detall: Lucía Martín és la número 7 de la llista de la candidata Ada Colau, i va fer una piulada sobre el lliurament de claus de pisos municipals. Sostenen que Martín staria fent "campanya" aprofitant "recursos de l'Ajuntament". 

  • Qüestionen aquesta piulada perquè consideren que contravé "la prohibició de la LOREG d'organitzar i difondre actes que continguin al·lusions a realitzacions o èxits públics", afirmen en un comunicat. 

Què diuen? "Aquesta piulada la fa aprofitant un acte institucional, en el que ha participat per raó del seu càrrec a l'Ajuntament de Barcelona, amb una clara intenció electoral. De fet, fa publicitat electoral d'un acte institucional en el que va acudir en la seva condició de càrrec públic", s'ha queixat Jordi Martí, número tres de Trias.

Mentrestant: Trias segueix defensant "buscar acords" per governar i "no viure de la confrontació", i ha respost als que el critiquen titllant-lo de convergent.