Eleccions municipals 2023
Els set canidats a l'alcaldia de Barcelona abans de començar el debat a TV3
Foto: Els set canidats a l'alcaldia de Barcelona abans de començar el debat a TV3 | ACN
Eleccions municipals

Els minuts d'or dels set candidats de Barcelona: com et demanen el vot?

Actualitzat: Dimecres, 24 de maig de 2023. 11:21
Temps de lectura: 4 minuts
Els set canidats a l'alcaldia de Barcelona abans de començar el debat a TV3
Foto: Els set canidats a l'alcaldia de Barcelona abans de començar el debat a TV3 | ACN

Els candidats a l'alcaldia de Barcelona van participar en l'últim debat de la campanya electoral i van demanar el vot per la seva candidatura. Repassa el minut d'or de cada candidat amb les raons per les quals demanen el vot a la ciutadania. 

Per què és important? El pròxim diumenge 28 de maig se celebren eleccions municipals a tots els pobles i ciutats d'Espanya. A Barcelona, els sondejos pronostiquen un empat entre diferents formacions i, per tant, queda a l'aire qui governarà a la capital catalana. 

Context: Aquest passat dimecres, els set candidats a l'alcaldia amb representació al consistori van participar en el debat organitzat per TV3 i Catalunya Ràdio. Des dels estudis de la televisió pública, els candidats van confrontar propostes i defensar els seus programes electorals. 

  • El debat va estar moderat per les periodistes Ariadna Oltra i Laura Rosel. 

Què diuen? Després de més de dues hores de debat, al final de tot, els set candidats van tenir l'oportunitat de dirigir-se directament als votants i a l'audiència que va aguantar fins al final del programa. 

Minut d'or d'Ernest Maragall, candidat d'ERC

  • Maragall va aprofitar la seva intervenció per dir que Colau i Trias s'estan "disputant" qui dels dos farà tinent d'alcalde a Collboni. 
  • El republicà va citar el seu germà i exalcalde de Barcelona, Pasqual Maragall, com a referent de model de ciutat: "Sabem com aplicar l'ambició i l'actitud que va caracteritzar Barcelona en els seus millors anys". 

Minut d'or d'Ada Colau, candidata de Barcelona En Comú

  • Colau va reconèixer en l'últim minut d'or que "hi havia coses que podem fer millor" però que "tinc molt clar que ningú com nosaltres defensa un model de futur". 
  • "Vull convidar a tots els votants progressistes, vinguin d'on vinguin, que em facin confiança perquè seré l'alcaldessa que podrà seguir liderant un govern progressista que eviti un pacte del retrocés i que seguim obrint camí amb polítiques progressistes", va dir la candidata.

Minut d'or de Jaume Collboni, candidat del PSC 

  • "Barcelona necessita i demana un nou alcalde", va començar el seu minut final el candidat socialista. 
  • "Us demano una àmplia majoria per liderar la cursa a l'alcaldia per tenir un govern fort, que faci que Barcelona torni a ser la Barcelona que tots somien", va concloure Collboni. 

Minut d'or de Xavier Trias, candidat de Junts 

  • "Ja em coneixeu, sabeu com soc. Tota la vida l'he dedicat a Catalunya i Barcelona. I ara hi torno", ha començat dient el candidat de Junts. 
  • "Defensarem una Barcelona capital de Catalunya, que cregui en l'activitat econòmica i que aposti pel benestar de la gent. El canvi serà Xavier Trias". 

Minut d'or d'Anna Grau, candidata de Ciutadans

  • "El 28 de maig és una bona oportunitat per alliberar-se de moltes coses: inseguretat, brutícia, caos urbanístic, ocupació, corrupció i de la gent que li té por a un govern net i honrat de Ciutadans", va dir la candidata de la formació taronja. 
  • "Jo demano un vot més que útil, demano un vot de confiança", ha dit Grau en castellà. 

Minut d'or de Daniel Sirera, candidat del PP

  • "Som la ciutat més insegura d'Espanya. Som una ciutat bruta i que és líder d'ocupacions i amb els impostos més alts d'Espanya. Barcelona ha suportat aquests 8 anys, però no pot aguantar 4 anys més de govern d'Ada Colau", diu el popular. 
  • "Els hi demano que confiïn en el Partit Popular que és l'única força política capaç de liderar el canvi que Barcelona necessita", ha dit Sirera en castellà. 

Minut d'or d'Eva Parera, candidata de Valents

  • "Els partits existents fins avui no han donat resposta a les teves necessitats, sempre han estat ells primers, i per això neix Valents", ha dit en castellà la candidata. 
  • "Barcelona ha de deixar de ser coneguda arreu del món com la ciutat que va ser, per ser vista com la ciutat que junts i sense complexos construirem", ha conclòs Parera. 

A més, una de les candidates que no va poder participar en el debat és la candidata de la CUP, Basha Changue, i va aprofitar les xarxes socials per compartir el seu minut d'or. 

  • "Per les altres, les dels marges, les excloses, les que no arriben a final de mes", comença dient la cupaire. 
  • "Som les que diem prou a aquest model de ciutat que ens expulsa. Un model basat en el turisme que no ens dona a menjar. On la minoria s'enriqueix i la majoria s'empobreix".