Eleccions municipals 2023
Alcalde de Martorell
Foto: Alcalde de Martorell | Més Martorell
Eleccions municipals

La Junta Electoral conclou que Junts per Martorell usa l'ajuntament per fins electorals

Temps de lectura: 2 minuts
Alcalde de Martorell
Foto: Alcalde de Martorell | Més Martorell

La Junta Electoral de Zona ha picat el crostó a Junts per Martorell. Ha conclòs que l'actual grup de govern de Junts fa un "ús electoralista" dels mitjans de difusió de l'ajuntament, així confonent el que és públic amb el que és privat.

Per què és important? L'àrbitre electoral ha instat a l'Ajuntament de Martorell a retirar els anuncis de propaganda electoral de Junts al municipi.

En profunditat: Després que ERC Martorell denunciés davant la Junta Electoral la difusió municipal per "partidista" i estar al "servei d'interessos particulars", l'àrbitre electoral ha conclòs donant la raó als republicans.

  • La Junta Electoral de Zona ha ratificat la queixa d'ERC i ha considerat que Junts fa un ús electoralista dels mitjans públics.

Reaccions: Els republicans han celebrat la decisió de la Junta Electoral i han reclamat a l'equip de govern de Junts que "acati la sentència" i que "respecti d'ara endavant les normés bàsiques de pluralitat i respecte dels mitjans de comunicació".

  • ERC, a través d'un comunicat, han argumentat que esperaven que aquestes actituds es moderessin a mesura que s'aproximessin les eleccions municipals, però que s'han trobat amb tot el contrari. És per això que van decidir denunciar els fets.

Context: Convergència, i ara l'espai reconvertit en Junts, governa la localitat baixllobregatina des del 1987, amb una petita interrupció d'una legislatura socialista durant el 2003 al 2007.

  • Totes les enquestes tornen a donar-los una victòria folgada. Els pronòstics electorals no donen tantes esperances als republicans, que veurien com Martorell tornaria a ser governada per una majoria absoluta de l'actual alcalde de Junts, Xavier Fonollosa.