Eleccions municipals 2023
Ernest Maragall (ERC) i Jaume Collboni (PSC)
Foto: Ernest Maragall (ERC) i Jaume Collboni (PSC) | Europa Press
Eleccions municipals

Cop sobre la taula de Maragall pel seu germà: "Collboni és hereu dels qui el van trair"

Temps de lectura: 2 minuts
Ernest Maragall (ERC) i Jaume Collboni (PSC)
Foto: Ernest Maragall (ERC) i Jaume Collboni (PSC) | Europa Press

El candidat d'ERC a l'alcaldia de Barcelona, Ernest Maragall, ha retret al cap de llista dels socialistes, Jaume Collboni, haver-se proclamat "hereu" del seu germà, l'expresident de la Generalitat i exalcalde de la ciutat, Pasqual Maragall. 

Per què és important? El pròxim diumenge 28 de maig se celebren eleccions municipals a tots els pobles i ciutats d'Espanya. A Barcelona, els sondejos pronostiquen un empat entre diferents formacions i, per tant, queda a l'aire qui governarà a la capital catalana. 

Context: En un acte de la campanya electoral d'aquest passat dijous, Collboni va rememorar l'exalcalde socialista Pasqual Maragall: "Sapigueu que quan arregleu un barri, esteu començant a arreglar el món. Això ho va dir Maragall l'últim dia del mandat, i és l'aprenentatge d'algú que va fer els Jocs Olímpics", ha apuntat.

  • "El PSC som hereus d'aquesta tradició", ha reivindicat.

Què diu? Aquestes paraules no han agradat gens al candidat republicà i germà de l'exalcalde de la ciutat. Maragall ha fet un cop sobre la taula i ha atacat directament al seu rival socialista. 

  • El republicà ha lamentat que Collboni hagi utilitzat "frases literals i gestos" de Pasqual Maragall, per intentar "construir una imatge de continuïtat".
  • A més, ha assegurat que Collboni forma part de l'espai socialista que va "trair, negar, rebutjar i abandonar" a Pasqual Maragall.
  • "Reconec el que vol dir el llegat de què va ser Pasqual Maragall. I tractaré per tots els mitjans d'estar a l'altura", ha asseverat el cap de llista d'Esquerra.
  • Maragall també ha afegit que el llegat del seu germà l'ajuda a entendre "què vol dir i què no fer política", a més d'entendre Barcelona i Catalunya.

D'on venim: Pasqual Maragall va estripar el carnet del PSC, el 2007. Així mateix, el mateix expresident i exalcalde va dir, ara fa 5 anys: "L’autèntic Pasqual Maragall es diu Ernest", i va considerar el seu germà, ara cap de llista d'ERC, com una peça clau en el govern de la ciutat.

  • No és la primera vegada que els socialistes utilitzen la figura de Pasqual Maragall per reivindicar-se i que el seu germà ho denuncia.
  • Maragall va criticar que Salvador Illa per fer-se seva la figura de Pasqual. "Emplaço a qui representi el PSC a callar per sempre sobre Pasqual Maragall".