Eleccions municipals 2023
Ple de l'Ajuntament de Salou
Foto: Ple de l'Ajuntament de Salou | Ajuntament de Salou
Assetjament laboral

Una regidora del PSC de Salou denuncia assetjament laboral dins del grup municipal

Temps de lectura: 2 minuts
Ple de l'Ajuntament de Salou
Foto: Ple de l'Ajuntament de Salou | Ajuntament de Salou

La regidora de Salou, Estela Baeza, sisena tinent d'alcalde de l'àrea de Benestar, Serveis Socials, Igualtat i Medi Ambient, denuncia en un comunicat oficial ser víctima d'assetjament laboral i maltractament psicològic, des del 2019, per part d'alguns companys del seu grup municipal, el PSC.

Què en sabem? Fonts del partit consultades per l'ACN, han admès que es va activar el protocol intern per assetjament laboral, però que el cas es va arxivar perquè "no es van demostrar els fets" i es van trobar "nombroses contradiccions".

  • Des de l'Ajuntament de Salou no es va activar el protocol municipal perquè la regidora no ho va denunciar a l'ens local. Des del partit, han assegurat que els fets no van quedar demostrats, però Baeza lamenta que tingués més pes la versió dels companys acusats que els seus documents mèdics.
  • Per la seva banda, Baeza argumenta que el partit l'ha apartat per denunciar la situació viscuda.

Els fets: La regidora i militant del PSC explica en el comunicat que des de l'any 2019, ha patit assetjament per raó de sexe, maltractament psicològic i assetjament laboral per membres del grup municipal socialista.

  • Estela Baeza explica que la seva salut s'ha vist agreujada i que ha patit "por, pressió, aïllament i frustració" i ha estat de baixa laboral per "depressió i ansietat" en dos ocasions. També se li ha diagnosticat un trastorn d'estrès posttraumàtic.
  • Baeza ha rebut assistència sanitària i també del SIE (Servei d'Intervenció Especialitzada per a les víctimes de la violència masclista). 

Context: La regidora de Salou també va demanar empara al Departament de Feminismes. Els protocols de la Generalitat reconeixen l'empara a càrrecs electes o altres treballadors eventuals des del final de març i serà a la tardor, que els ajuntaments hauran d'actualitzar els protocols propis per incloure el responement de la violència institucional.

Etiquetes: Assetjament PSC