Eleccions municipals 2023
Núria Marín
Foto: Núria Marín | Europa Press
Eleccions municipals

Núria Marín (PSC) guanya, però perd la majoria absoluta a l'Hospitalet de Llobregat

Temps de lectura: 1 minut
Núria Marín
Foto: Núria Marín | Europa Press

La candidata a l'alcaldia del PSC a l'Hospital de Llobregat, Núria Marín, torna a guanyar i és la força més votada. 

Què en sabem? El PSC de Núria Marín, amb 13 regidors, es quedaria a un de la majoria absoluta a l’Hospitalet de Llobregat amb el 93% del vot escrutat.

  • L'actual alcaldessa revalida la victòria a la ciutat barcelonina, però perd la majoria absoluta que va aconseguir en els últims comicis del 2019. 

D'on venim: En les eleccions del 2019, Marín va aconseguir la majoria absoluta amb 14 dels 27 regidors totals a l'arc municipal. 

En xifres: ERC, que perdria un regidor, seria segona força amb quatre regidors, els mateixos que obtindria el PP de Sònia Esplugas, que en guanyaria tres respecte als comicis del 2019. L’Hospitalet En Comú Podem mantindria els tres regidors de quatre anys enrere i Vox entraria al ple amb tres regidors. Amb la meitat de l’escrutini, Cs, que el 2019 va aconseguir quatre regidors, es quedaria sense representació. Per la seva banda, la CUP es quedaria fora del ple per segon mandat consecutiu.

En detall: Actualment, Marín també és presidenta de la Diputació de Barcelona, gràcies al pacte amb Junts. 

  • La socialista es va veure tacada per un cas de corrupció dins del Consell Esportiu de l'Hospitalet, però la jutgessa va arxivar la seva causa i per aquest motiu s'ha pogut presentar com a cap de llista dels socialistes.

Seguirà ampliació...