Eleccions municipals 2023
Jaume Collboni i Salvador Illa celebrant els resultats
Foto: Jaume Collboni i Salvador Illa celebrant els resultats | ACN
Eleccions municipals

Collboni es proclama guanyador de les forces progressistes: "El PSC no renuncia a res"

Temps de lectura: 2 minuts
Jaume Collboni i Salvador Illa celebrant els resultats
Foto: Jaume Collboni i Salvador Illa celebrant els resultats | ACN

Els socialistes celebren els bons resultats a les eleccions municipals a Catalunya i es proclamen els guanyadors "progressistes" de la ciutat de Barcelona. 

Per què és important? El PSC ha guanyat els comicis locals a Catalunya en nombre de vots. 

Què diu Illa? El líder del PSC, Salvador Illa, ha celebrat els resultats de la seva formació política: "El PSC és el primer partit d'esquerres a Barcelona. El PSC és el primer partit a Tarragona, Lleida i Girona". 

  • Illa també assegura que els socialistes s'han convertit en la primera força de l'àrea metropolitana de Barcelona i en el primer partit a les quatre diputacions a Catalunya. 
  • "El nostre objectiu és posar Catalunya en marxa. Estem al servei de Catalunya i de fer avançar el país", ha dit el cap de l'oposició. 

Què diu Collboni? Illa ha comparegut des de la seu dels socialistes a Poblenou juntament amb el candidat a l'alcaldia de Barcelona, Jaume Collboni; la presidenta del Congrés dels Diputats, Meritxel Batet; i la ministra de Transports, Raquel Sánchez. Collboni ha estat rebut pels simpatitzants socialistes amb crits d'"alcalde". 

  • Les primeres paraules que ha dit l'alcaldable ha estat d'agraïment i de felicitació: "Vull felicitar tots els companys de la resta de Catalunya que han guanyat clarament les eleccions municipals". També ha aprofitat per felicitar la resta de formacions polítiques. 
  • "Avui, milers de ciutadans de Barcelona han votat PSC i ens han donat 10 regidors i regidores, que suposa ser efectivament la primera força progressista de la ciutat de Barcelona. Són molt bons resultats", ha dit. 
  • Colloni s'ha proclamat el "guanyador progressista" de les eleccions a la capital catalana i no ha tancat la porta a proclamar-se alcalde de la ciutat: "Tenim l'oportunitat i el deure d'obrir una etapa d'inestabilitat. El PSC no renuncia a res". 
  • L'alcaldable ha obert la porta a un pacte amb els comuns i ERC per arrabassar-li l'alcaldia al candidat de Junts. El cap de llista socialista ha advertit a Trias que Barcelona "ha votat iniciar una nova etapa i ha votat progressisme".