Eleccions municipals 2023
Candidat del Partit Popular a Barcelona
Foto: Candidat del Partit Popular a Barcelona | Europa Press
Eleccions a Barcelona

Sirera donarà suport a Junts o al PSC si ERC o Comuns no entren al govern

Temps de lectura: 2 minuts
Candidat del Partit Popular a Barcelona
Foto: Candidat del Partit Popular a Barcelona | Europa Press

El candidat del PP a l'alcaldia de Barcelona, Daniel Sirera, ha posat les condicions a donar suport a Xavier Trias (Junts) o Jaume Collboni (PSC) perquè puguin governar.

Per què és important? Si no hi ha cap pacte alternatiu al guanyador de les eleccions, Xavier Trias, que sumi més de la majoria absoluta, el candidat de Junts es proclamarà alcalde.

Què ha dit? Sobre les condicions per a donar els seus vots a PSC o a Junts, ha dit que no volen que passada la investidura Trias pugui formar un govern amb ERC, ni que l'ara alcaldessa en funcions Ada Colau formi part d'un govern municipal amb el grup socialista.

  • Sirera ha explicat aquest dijous que aquest dilluns es va reunir el dimarts amb l'alcaldable del PSC, Jaume Collboni, i amb el de Junts, Xavier Trias, aquest dimecres, i ha dit que vol involucrar-se en la governabilitat de la ciutat: "Volem ser decisius".

En profunditat: En roda de premsa, Sirera ha dit que està "certament decebut" per les trobades amb els possibles candidats a l'alcaldia perquè diu que només li han traslladat, l'un i l'altre, el desig de ser alcalde, però ha insistit que vol parlar amb ells de propostes concretes i programàtiques.

  • "No participarem en un mercadeig de cadires", ha dit el líder popular a Barcelona, que ha dit que vol condicionar el futur municipal durant tots els dies del mandat, per la qual cosa ha apuntat que no descarta formar part del govern municipal.

A més: De Trias, també ha concretat que no farà alcalde de Barcelona a "algú que aposta per la independència", per la qual cosa ha insistit a negociar sobre les propostes que té Trias per a la ciutat.

  • Preguntat per si el govern socialista podria comptar amb la resta del grup municipal de BComú sense Colau, no ha concretat si els comuns en el govern serien una línia vermella, i malgrat que no ha volgut anticipar-se a les decisions d'un altre partit, ha opinat que entri Colau i Janet Sanz "tampoc hi ha molta diferència".