Eleccions municipals 2023
L'alcaldable de Junts a Barcelona
Foto: L'alcaldable de Junts a Barcelona | 8tv
Fax de 8tv

Xavier Trias: “No veig possible que Collboni s’ajunti amb Colau”

Temps de lectura: 2 minuts
L'alcaldable de Junts a Barcelona
Foto: L'alcaldable de Junts a Barcelona | 8tv

L'alcaldable de Junts a Barcelona, Xavier Trias, ha afirmat que "no veu possible" que el PSC pacti amb els Comuns d'Ada Colau per formar una coalició alternativa d'esquerres a Barcelona i evitar així que governi ell.

Per què és important? Trias s'ha mostrat molt confiant que Collboni no veu amb bons ulls tornar a formar un govern de coalició amb Colau.

Què ha dit? En una entrevista al Fax de 8tv comandada per Eduard Pujol i Pilar Rahola, el candidat de Junts a la capital catalana, i guanyador dels comicis a la ciutat, ha explicat com avancen les negociacions per formar un govern municipal.

  • El líder de Junts ha assegurat que la gent "ha demanat que canviem la situació" i que "no veu possible" que Collboni s'ajunti amb Colau. Així descartant un tripartit d'esquerres PSC, Comuns ERC.
  • Trias ha desmentit que Collboni estigui disposat a acceptar els vots del Partit Popular: "A mi em diu tot el contrari". En aquest sentit, ha explicat: "Collboni em demana d'asseure'ns i col·laborar".

A més: Ha tornat a insitir en bastir un govern tripartit amb PSC i Esquerra, que són actualment les formacions amb més suports a Catalunya.

  • "Jo intentaré oferir el tripartit amb PSC i ERC, però és poc probable, és molt difícil", ha assegurat.
  • També ha explicat que hi ha la possibilitat que tan sols sumin els vots d'Esquerra. Tot i això, ha volgut deixar clar que la ciutat "necessita un govern fort", encara que "el problema és que alguns no ho volen".
  • "Seré alcalde de Barcelona, tot i que encara no ho sé com", ha dit sobre el futur pacte d'investidura del batlle de la capital catalana.