En directe
EN DIRECTE
ÚLTIMA HORA

Dissabte de cel gris i fred: pendents del temps

Dissabte de cel gris i fred: pendents del temps

Temps de lectura: 1 minut

Comencem un cap de setmana amb núvols abundants a gran part del territori i pendents de les precipitacions  previstes a partir del migdia a la meitat nord. També es contempla que nevi al voltant dels 1.000 metres, segons el Meteocat.

ERC celebra avui un Consell Nacional en què Oriol Junqueras ha carregat contra el poder judicial per contradir el poder legislatiu. Per la seva banda, Jordi Turull, en una Jornada de la Vegueria Comarques de Barcelona de Junts, ha acusat els republicans d'incomplir "els acords amb Catalunya".

Així mateix, el PSC celebra un Consell Nacional extraordinari per ratificar els caps de llista de les municipals.

20:44

Futbol. El Real Madrid empata a 1 contra un Atlético amb 10 jugadors i el Barça pot posar-se a 10 punts si guanya demà contra l'Almeria.

19:21

Política. El president del Partit Popular, Alberto Núñez Feijóo, ha acusat el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, de governar sense "escoltar als que en saben", amb referència a la llei del 'sol sí és sí' i a la polèmica dels trens a Cantàbria i Astúries. "Sánchez presumeix de feminisme sense escoltar les feministes, fa lleis sense escoltar els juristes i es dedica a fer trens sense parlar amb els enginyers", ha criticat durant la clausura de l'acte de presentació dels 313 candidats del PP a les alcaldies de Galícia el 28 de maig

18:42

Temps. Protecció Civil també ha posat en prealerta el pla Procicat per fort onatge. Està previst que a partir de diumenge al migdia hi hagi un episodi d’onades de més de 2,5 metres. El Servei Meteorològic de Catalunya també ha emès dos avisos de situació meteorològica de perill per vent i per fred. Diumenge es podran donar ratxes fortes de vent, que podran superar els 90 km/h, a les cotes altes del Pirineu i al Prepirineu oriental. 

17:48

Temps. Plou a la Costa Brava i a algunes comarques de l'interior de Girona, mentre torna a nevar a punts del Pirineu Oriental als 1.200 metres. Així està Vallter 2.500.

17:17

Ucraïna. Unes 250 persones s'han concentrat aquest dissabte a la plaça Major de Guissona amb motiu del primer aniversari de l’inici de la invasió russa a Ucraïna. L'alcalde Jaume Ars ha definit la jornada de "trista" i ha alertat que el fons que van crear amb aportacions solidàries per acompanyar els refugiats està gairebé exhaurit. "Ens queden 500 euros" i ara "haurem d'utilitzar fons propis" ha dit. 

Concentració per Ucraïna a Guissona | ACN

ACN

16:44

Consell Nacional del PSC. El primer secretari del PSC, Salvador Illa, ha fet una crida a fer alcalde el candidat socialista, Jaume Collboni, perquè Catalunya deixi d'estar "enrocada per poder posar Catalunya en marxa". Durant el seu discurs en el Consell Nacional extraordinari del partit que s'ha fet aquest dissabte a Viladecans (Baix Llobregat), Collboni ha acusat la batllessa Ada Colau de convertir la ciutat en "una superilla de sectarisme" perquè no ha practicat la fraternitat amb el territori i s'ha compromès a revertir la situació si arriba a l'alcaldia. 

Salvador Illa, líder del PSC | ACN

ACN

16:10

Sanitat. El Ministeri de Sanitat ha informat aquest dissabte 25 de febrer que un test genètic ha descartat la presència del virus de Marburg (EVM) en el pacient ingressat a València. Aquests són els símptomes d'aquesta greu malaltia.

15:26

Successos. L’avi dels bessons de Sallent, germà i germana que es van llançar d'un tercer pis i ell va morir, assegura que les cartes que van deixar escrites confirmen el ‘bullying’ que patien a l’institut. Més informació.

14:47

Ucraïna. Unes 250 persones s'han concentrat aquest dissabte a la plaça Major de Guissona amb motiu del primer aniversari de l’inici de la invasió russa a Ucraïna. 

13:56

Temps. Protecció Civil ha activat en alerta el pla Neucat per la previsió del Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) de possibles nevades a partir de diumenge al vespre i fins dilluns al litoral i al prelitoral central. En concret, es preveu que a partir de les 19.00 hores comenci un episodi que pot arribar a cota zero en aquesta àrea.

13:29

Economia. La plantilla d'Amazon a Martorelles (Vallès Oriental) ha validat aquest dissabte per àmplia majoria l'acord pel tancament de la planta aconseguit el 21 de febrer passat entre els representants dels treballadors i la direcció del centre. Dels 548 vots emesos en l'assemblea, hi ha hagut 534 sufragis favorables a l'acord, 12 en contra i dues abstencions. "Fem una valoració molt positiva de l'assemblea i n'estem molt satisfets", ha apuntat a l'ACN la presidenta del comitè d'empresa d'Amazon a Martorelles, Esther Rodríguez.

11:24

Successos. La secretària de Transformació Educativa, Núria Mora, ha apuntat aquest dissabte que quan hi ha indicis d’assetjament escolar o d’altres problemes, els centres educatius han d’activar el protocol corresponent. “

09:22

Cinema. La pel·lícula 'As bestas', de Rodrigo Sorogoyen, s'ha emportat el premi César a Millor Pel·lícula Estrangera, mentre que el film 'Pacifiction', del director català Albert Serra, ha aconseguit també aquest premi en la categoria de Millor Fotografia, segons ha anunciat l'Acadèmia de les Arts francesa aquest divendres.

08:36

Societat. L'Associació Catalana per a la Prevenció de l'Assetjament Escolar (ACPAE) reclama que el ‘bullying’ es tipifiqui en el Codi Penal com a delicte.

08:36

Societat. L'Associació Catalana per a la Prevenció de l'Assetjament Escolar (ACPAE) reclama que el ‘bullying’ es tipifiqui en el Codi Penal com a delicte.

08:13

Tecnologia. El congrés de tecnologia mòbil més gran del món, el Mobile World Congress (MWC), torna a Barcelona entre el 27 de febrer i el 2 març en una nova edició sense mascaretes i amb la intel·ligència artificial, el desenvolupament del 5G i la realitat virtual com a grans protagonistes. 

07:49

Internacional. La Unió Europea ha aconseguit pactar aquest divendres a la nit un nou paquet de sancions contra Rússia, el desè des que el país liderat per Vladímir Putin va envair la veïna Ucraïna ara fa un any.